“Misterele” butonului „Like”. Ce spune acesta despre utilizatori

Data: 12/03/2013 | Autor: .

facebook-like

Butonul “Like” de pe Facebook dezvaluie multe lucruri despre internautii care il folosesc, in special informatii despre rasa, varsta, orientarea sexuala, dar si simpatiile lor politice si chiar coeficientul lor de inteligenta, potrivit unui studiu britanic publicat luni si citat deMediafax.

Autorii acestui studiu, publicat luni in Statele Unite ale Americii, au conceput algoritmi care permit crearea unui profil al personalitatii ce dezvaluie informatii personale si intime despre utilizatorii retelei Facebook.

Astfel, orientarea homosexuala a unui utilizator este dedusa nu pentru ca acesta acceseaza site-uri gay, ci in functie de preferintele sale muzicale si de emisiunile TV pe care acesta le urmareste.

Persoanele cu un coeficient de inteligenta (IQ) ridicat apreciaza cel mai adesea emisiuni politice de satira sau filme clasice americane precum “Sa ucizi o pasare cantatoare/ To Kill a Mockingbird” si “Nasul”.

Utilizatorii cu un coeficient de inteligenta scazut prefera marca Harley Davidson si pe Bret Michaels, solistul trupei rock Poison, foarte populara in anii ’80, afirma autorii acestui studiu.