Misterul mercurului lichid descoperit într-o piramidă din Mexic (VIDEO)

TeotihuacanDescoperire incredibilă într-o piramidă aztecă din Mexic. Arheologii au găsit, într-un tunel secret din catacombele unui oraş antic, un adevărat râu de mercur lichid, substanţă creditată în antichitate cu puteri oculte.

În catacombele oraşului antic Teotihuacan, cândva cel mai mare aşezământ uman de pe noul continent, arheologul Sergio Gomez a descoperit ”cantităţi însemnate” de mercur lichid, într-o cameră situată la capătul unui tunel sigilat în urmă cu aproape 1.800 de ani.

Substanţa este creditată în antichitate cu puteri oculte. Adepţii teoriei extratereştrilor antici susţin că mercurul ar fi fost folosit drept combustibil de civilizaţiile venite din alte lumi, iar piramida ar fi fost un fel de staţie de alimentare.

Teotihuacan, ”reşedinţa zeilor” în dialectul aztec, este unul dintre cele mai fascinante şi misterioase locuri din lume. Locuitorii oraşului nu au lăsat în urmă niciun fel de arhive scrise, părăsind aşezământul înainte ca aztecii să preia puterea în secolul al XIV-lea.

Detalii, dar şi alte stiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.