Mortal Kombat 11 Review. Totul despre cel mai spectaculos joc din serie

După Closed Beta-ul de la începutul acestei luni, echipa GadgetReport.ro a avut ocazia să testeze și varianta finală a lui Mortal Kombat 11. Am avut acces la povestea single-player, plus celelalte moduri online și locale, iar concluzia este că experiența merită toți banii. Jocul este, de departe, cel mai bun din serie.

Mortal Kombat 11 este cel mai nou joc lansat de NetherRealm, studio specializat în jocurile de tip fighting. Toată experiența acestui studio și munca lor se află în noul Mortal Kombat 11.

Acesta ne va oferi multe ore de gameplay, pline de lupte antrenante, pline de adrenalină și extrem de sângeroase. Pentru început avem  o poveste ce își continuă firul narativ fix de unde se termină Mortal Kombat X. Așadar cei care doresc să încerce acest titlu sunt sfătuiți mai întâi să îl joace și pe cel precedent. Din punctul nostru de vedere era bine venită o retrospectivă a evenimentelor din celălalt titlu.

De data aceasta avem de-a face cu Kronika, primul antagonist feminim din istoria seriei Mortal Kombat, o zeiță capabilă să controleze scurgerea timpului.

Kronika va realiza o anomalie a timpului și, odată cu aceasta, vor apărea diferite schimbări în lume precum apariția variantelor întinerite a personajelor din lumea Mortal Kombat, precum Jhonny Cage, Sonya, Jax, plus mulți alții și câțiva dintre cei care au murit pe parcursul acțiunii din Mortal Kombat X.

Planul lui Kronika este de a realiza o nouă eră unde să atragă cât mai mulți aliați de partea sa, iar Raiden să fie inexistent. Putem spune că este una dintre cele mai interesante și foarte bine realizate povești, iar ideea folosirii cut-scene-urilor este una excelentă. Ce ne-a plăcut foarte mult a fost duo-ul dintre cele două variante ale lui Jhonny Cage, existând între cei doi replici pe măsură.

Pe lângă modul Story, avem și alte moduri precum Klassic Tower sau Towers of Time. În acesta din urmă suntem puși să  luptăm cu diferitele personaje din universul Mortal Kombat, iar pentru fiecare meci câștigat vom fi răsplătiți cu Koins sau alte materiale ce le putem folosi în Kryptă.

Modul Krypt oferă o experiență foarte interesantă. Cu ajutorul monezilor dobândite în lupte, vom putea deschide cufere pentru a colecta diferite obiecte precum costumații noi, elemente customizabile ale personajelor ce ne vor oferi diferite avantaje, plus multe altele.

Krypt este și un mod foarte interactiv. Aflându-ne pe insula lui Shang Tsung, va trebui să deschidem cuferele împrăștiate pe toată suprafața. Însă pentru a le putea debloca pe toate, vom avea nevoie să realizăm și mici obiective pentru a ajunge în anumite zone ale insulei.

Pentru componenta Online, avem de ales moduri precum Kasual, Ranked cât și Privat, unde jucăm alături de prieteni.

Pe lângă modurile de mai sus, mai avem și o zonă unde putem să învățăm noile mecanici ale jocului, chiar dacă acestea nu sunt foarte diferite fată de celalte jocuri. Există însă câteva mișcări noi, precum  Krushing Blow ce înlocuiește X-Ray din vechile jocuri.  Krushing Blow se va activa în momentul când viața atinge cote scăzute și poate fi folosită o singură data în timpul meciului.Cât și Fatal Blow ce se va activa în urma realizării unor combo-uri speciale.

NetherRealm Studio se mândrește cu noul sistem de variații al personajelor, oferindu-ne posibilitatea personalizării fiecare luptător preferat din seria Mortal Kombat.

Avem de ales dintre 23 de personaje, trei dintre acestea fiind new entry precum Cetrion, o zeitate ce poate influența natura, Geras un supus al lui Kronika și Kollector, unul dintre recuperatorii lui Shao Khan. Pe lângă cele 23 de personaje, mai avem încă două  speciale.  Unul dintre ele este Shao Khan, personaj ce poate fi dobândit doar de către cei ce au făcut precomanda sau achiziționează ediția Day-One a jocului. Iar al doilea se poate debloca după finalizarea campaniei single-player a jocului.

Platforma pe care a fost realizat review-ul noului Mortal Kombat 11 a fost PlayStation 4 Pro. Jocul a fost rulat impecabil,  fără niciun fel de probleme tehnice.  Grație noului motor grafic folosit de dezvoltatori, toate animațiile au curs fluent, iar sunetul n-a avut niciun fel de întârziere, sincronizîndu-se perfect cu imaginea.

Pe ansamblu, Mortal Kombat 11 oferă o experiență excelentă, iar noile mecanici impun un nivel de gaming fără precedent pentru această serie.

GadgetReport.ro oferă nota 8.6 pentru noul Mortal Kombat 11.  Poti precomanda jocul în varianta pentru Xbox One de AICI si pe cea pentru PS4 de AICI, cât și pentru platformele PC și Switch .