Primele detalii oficiale despre PlayStation 5. Un upgrade semnificativ

Data: 24/04/2019 | Autor: .

Primele detalii oficiale despre PlayStation 5. Un upgrade semnificativ

Sony pregătește terenul pentru PlayStation 5, o consolă care va aduce un upgrade semnificativ în materie de hardware, relatează GadgetReport.ro

Următoarea consola a celor de la Sony, PlayStation 5, va include un procesor AMD Ryzen de a treia generație, pe o tehnologie de 7nm, cu 8 nuclee. Procesarea grafică va utiliza nucleul AMD Navi, cu suport pentru tehnologia ray-tracing. Aceasta va fi capabilă să redea detalii extraordinare, precum reflexiile, umbrele și razele de lumină în cel mai realist mod posibil.

Sony va aduce un upgrade semnificativ și în ceea ce privește viteza de stocare internă. Japonezii au realizat un demo în care o scenă din jocul Spider Man, care pe PlayStation 4  se încărca în 15 secunde, pe modelul Playstation 5 a fost redată în numai 0,8 secunde.

PlayStation 5 va oferi backward compatibility cu PlayStation 4, pentru ca toate jocurile existente pe piață să fie compatibile. Nu există, pentru moment, informații despre compatibilitatea cu jocurile din generațiile mai vechi.

Sony nu a prezentat nici detalii despre preț și data de lansare. Pe surse se spune că Playstation 5 va debuta la toamnă, iar din magazine s-o putem cumpăra din 2020.