Razer Raiju Ultimate. Un controller premium, excelent pentru PS4 și PC

Razer Raiju Ultimate. Un controller premium, excelent pentru PS4 și PC

Razer, unul dintre cele mai cunoscute și populare branduri pentru gameri, a lansat un nou controller, Razer Raiju Ultimate. Gadgetul, testat de GadgetReport.ro, oferă o experiență excelentă, atât pentru PC cât și pentru consolele PlayStation 4.

 

Razer Raiju Ultimate vine într-un pachet special care, pe lângă cutia propriu-zisă, include o carcasă special creată pentru a ne ține controler-ul în siguranță cât și 3 elemente interschimbabile.

Este vorba de două thubmstick-uri de diferite mărimi și adâncimi, plus săgețile din partea stângă, toate acestea fiind realizate pe bază de magneți.

În cutie mai este prezent și un cablu care permite încărcarea controller-ului sau folosirea lui cu fir.

Design-ul lui Razer Raiju Ultimate este unul optim,  iar calitatea materialelor folosite este una premium, peste nivelul concurenței. Ce ne-a frapat însă este greutatea considerabil mai mare față de cea a controllerelor obișnuite, însă te poți obișnui foarte rapid cu aceasta.

Dincolo de construcția specială, pe Razer Raiju Ultimate  avem patru noi butoane programabile, acestea fiind poziționate în așa fel încât să fie accesate foarte ușor.

Cu ajutorul unei aplicații gratuite, pe telefon, putem selecta modurile prestabilite precum Shooter, Sports, Fighting sau Racing. În plus, ne putem creea și propriile profile prin care putem adjusta vibrațiile, modifica cele patru butoane, lumina din jurul trackpadului și sensivitatea stick-ului din partea dreaptă.

Instalarea cât și realizarea setărilor au fost foarte simple, fiind realizate în doar câteva minute.

Razer Raiju Ultimate se poate conecta atât wireless cât și prin cablu. Acesta asigură și încărcarea controller-ului, inclusiv în timp ce ne jucăm. Au fost câteva probleme pe conexiunea wireless, însă nu semnificative. Atât pe PlayStation 4 cât și pe PC,  a existat câteodată un delay de câteva milisecunde între momentul în care apăsai anumite butoane și acțiunea efectivă în joc.

Suntem încrezători că un viitor update va rezolva astfel de probleme. Ce nu ne-a mai plăcut la Razer Raiju Ultimate  este că, pentru a putea folosi căștile, suntem obligați să conectăm controller-ul prin cablu, așa că suntem limitați de lungimea cablului (2 metri).

Pe ansamblu, Razer Raiju Ultimate este unul dintre cele mai performante controllere pentru PlayStation 4 și PC.  Materialele folosite, viteza de reacție, aplicația dedicată și butoanele costumizabile sunt principalele sale avantaje. Greutatea considerabilă, prețul pe măsura calității produsului și problemele de conectivitate wireless pot fi trecute la dezavantaje.

Razer Raiju Ultimate, în varianta pentru PlayStation 4,  îl puteți cumpăra de AICI la prețul de 929 de lei.