GadgetReport.ro Review: Days Gone, un survival game excelent, în exclusivitate pentru PS4

GadgetReport.ro Review: Days Gone, un survival game excelent, în exclusivitate pentru PS4

Days Gone este noul titlu exclusiv pentru PlayStation 4, venit din partea producătorului Bend Studio. Jocul, ce urmărește aventurile motociclistului rebel Deacon St. John, este unul dintre titlurile ce se anunță a fi de referință pentru studioul de sub aripa Sony, relatează GadgetReport.ro

Acțiunea jocului Days Gone urmărește povestea lui Deacon St. John, un motociclist care încearcă să supraviețuiască într-o lume post apocaliptică, unde majoritatea populației s-a transformat în freakeri – un fel de zombies apăruți în urma unui virus produs de o companie de arme biologice și scăpat accidental din laboratoare.

Pe eroul nostru îl frământă însă cu totul altceva, mai exact decizia luată în momentul când molima a luat amploare. Atunci, Deacon St. John practic a obligat-o pe Sarah, ce este rănită datorită unor alte circumstanțe, să urce într-un elicopter pentru a fi transportată la un centru medical, promițând că va veni și el în urma ei. Însă datorită unor probleme tehnice, elicopterul se prăbușește, iar pasagerii nu reușesc să supraviețuiască coliziunii.  Pe parcursul poveștii din Days Gone, Deacon va rememora această tragedie.

Povestea din noul joc al celor de la Bend Studio nu se axează doar pe această întâmplare. Pe parcursul game-ului, Deacon leagă noi prietenii și, bineînțeles, se luptă cu zombie, pentru supraviețuire.

Povestea cu iz de aventuri cu zombie nu este una chiar foarte originală, fiind relatată, sub diverse forme, și în alte jocuri. Însă Days Gone duce acest story la un nivel fără precedent, oferind o grafică excelentă și un game play absolut încântător.

Printre principalele elemente de atracție din joc se află motocicleta lui Deacon. Aceasta ne permite să ne deplasăm în această lume plină de freakerși și comunități ce nu sunt prea prietenoase.

Interesant este că motocicleta poate fi upgradată pe parcursul jocului. Upgrade-urile sunt deblocate după parcurgerea unor misiuni sau în urma câștigării încrederii liderilor din comunitățile create după catastrofă.

Chiar daca jocul este catalogat ca un survival, am putea spune că resursele sunt destule, inclusiv combustibilul motocicletei. Poate dacă ar fi fost limitate, ar fi existat un sentiment mai aparte pe partea de supraviețuire și utilizarea resurselor.

Având în vedere că este un titlu open world, există și succesiunea de zi/noapte. Acest element are o importanță foarte mare în economia jocului. Pe timpul zilei, freakerii sunt mai puțini decât noaptea, astfel că putem căuta resurse mult mai ușor.

La momentul în care am realizat review-ul, am întâmpinat câteva probleme, de la bug-uri minore de design la restartul brusc al misiunii. Lucruri știute și de producători, dovadă că încearcă să remedieze cât mai repede problemele întămpinate, lansând aproape în fiecare zi câte un nou update, ultima versiune fiind 1.07.

O alte problemă o reprezintă accesarea meniului cu ajutorul trackpad-ului. În timpul sesiunilor de joc, am atins accidental trackpadul de mai multe ori, fapt care ne-a dus direct în meniu.

O altă chestie deranjantă o reprezintă multitudinea de butoane ce trebuie accesate pentru a realiza noi gloanțe sau pachete medicinale.

Pe ansamblu, însă, jocul este unul excelent. Se mișcă fluent, imaginile sunt bine definite, iar sound-ul este pe măsură.  GadgetReport.ro îi oferă nota 7,7.

Jocul Days Gone poate fi achiziționat de aici.