Motoactv, un iPod Nano marca Motorola

Data: 19/10/2011 | Autor: .

Motorola a lansat marti gadget-ul Motoactv, o combinatie intre MP3 Player si ceas de mana, destinat celor care fac sport.

Noul gadget va rula o versiune a sistemului de operare Android, va dispune de un dispay de 1,6 inchi, un procesor de 600 Mhz si va avea o greutate de numai 35 de grame.

Gadget-ul pare a se pozitiona ca un competitor direct al MP3 Player-ului iPdod Nano al celor de la Apple, care poate fi purtat, la randul sau, ca un ceas de mana cu ajutorul unor accesorii.

Pe langa functiile multimedia, Motoactv ne va putea monitoriza ritmul cardiac, va putea sa ofere statistici despre programul nostru de alergat sau mers cu bicicleta si va dispune de un modul GPS.

Gadget-ul va putea stoca pana la 4.000 de melodii, va dispune de un radio FM si ne va putea oferi „antrenamente” audio. Spre exemplu, in timpul unei sesiuni de jogging, Motoactv ne va oferi update-uri audio in legatura cu distanta parcursa sau cu modificari ale ritmului de alergare.

Pretul noului gadget nu este unul tocmai accesibil. Acesta va costa 249 de dolari in varianta de 8 GB si 299 de dolari in varianta de 16 GB. Si asta in timp ce pentru numai 199 de dolari, consumatorii din SUA isi pot cumpara cea mai ieftina versiune de iPhone 4S.

Alegerea numelui Motoactv pentru noul MP3 Player ni se pare cel putin ciudata. Si asta pentru ca cei de la Motorola scoteau pe piata in urma cu trei ani o serie de smartphone-uri cu acelasi nume.