Motorola Razr, din 6 februarie. Un telefon pliabil cu un look iconic și un preț pe măsură

Data: 23/01/2020 | Autor: .

Telefonul pliabil Motorola Razr, un gadget care seamănă, din punct de vedere vizual, cu celebrul Razr din anii 2000, va ajunge în magazine din 6 februarie, relatează GadgetReport.ro

Lansat oficial anul trecut, Motorola Razr nu a apucat să debuteze în magazine până acum, varianta oficială fiind că, urmare a cererii semnificative, Motorola a vrut să pregătească un stoc suficient de telefoane pentru a face față solicitărilor. Neoficial, telefonul ar fi avut câteva probleme în zona ecranului pliabil, care au trebuit rezolvate.

Cert este că Motorola RAZR, în noua versiune 2020, vine cu același format clamshell, însă cu câteva diferențe semnificative.

În primul rând, Motorola Razr 2020 (Dual SIM -Nano-SIM, dual stand-by) are un ecran Flex View de 6,2 inci (pOLED HD (2,142 x 876), cu raport de aspect 21:9, care este întins pe toată suprafața din interiorul smartphone-ului.

Mai are încă un ecran, de 2,7 inci, pe exterior, ideal pentru informațiile esențiale, de la apelarea unor contacte, la răspunsul la mesaje, plăți rapide, control pentru muzică, utilizarea Google Assistant și accesarea setărilor personalizate.

În plus, cu telefonul închis, poți face poze selfie și să le vezi cum arată, fără să deschizi clapeta telefonului.

Dincolo de cele două display-uri, motorola razr are o carcasă solidă, construită din oțel inoxidabil premium și sticlă 3D Gorilla Glass. Ne-a plăcut și faptul că, atunci când îl deschizi, nu se vede nicio urmă în zona de pliere, cum se întâmplă, de exemplu, la Galaxy Fold sau la Huawei Mate X.

Asta pentru că Motorola RAZR folosește o balama specială, cu un mecanism extrem de rezistent, care trage practic tot ecranul din polimer spre margini, oferindu-i astfel forma ideală.

Telefonul este ușor, rezistent la apă și praf și îl ții foarte bine în mână. Este, de departe, cel mai ergonic telefon pliabil de pe piață, din 2019.

Din păcate, din punct de vedere hardware, nu se ridică la nivelul design-ului și ecranului pliabil.

Motorola Razr 2020 vine cu un procesor Snapdragon 710 (10 nm) Octa-core (2×2.2 GHz 360 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 360 Silver), din gama medie, sub nivelul concurenței, cu 6 GB de RAM și cu o placă video decentă, dar nu foarte performantă. Telefonul rulează sistemul de operare Android 9 de pe un spațiu de stocare de 128 GB și nu există, pentru moment, informații dacă va trece la Android 10.

Nici la capitolul camere, telefonul nu se remarcă cu ceva special. Motorola Razr 2020 are un singur senzor de 16 MP (Dual-LED dual-tone flash) pe partea din spate, care îi oferă performanțe decente (2160p@30fps, 1080p@30fps), și un senzor de 5 MP, de selfie (1080p@30fps), folosit și pe alte telefoane din gama medie.

motorola razr 2019 Motorola-Razr-2019-gadgereport

Aplicația de cameră este simplă și oferă facilități basic, precum panorama sau fotografie de noapte, fără artificiile oferite de concurenți. Ne-a plăcut însă faptul că include o serie de gesturi care pot utiliza camera în regim rapid, precum ‘chop to open flashlight’ sau ‘wiggle to open camera mode’’.

La capitolul autonomie, Motorola Razr 2020 rezistă, cel mai probabil, o zi de funcționare, având o baterie destul de mică, de 2510 mAh. Telefonul nu se încarcă wireless însă vine cu un charger de 15 W cu TurboPower.

Telefonul are Bluetooth 5.0, A2DP, LE, 2.0, Type-C 1.0 reversible connector și A-GPS cu GLONASS, BDS.

Potrivit Nextwebcom, Motorola Razr 2020 va costa 1500 de dolari în SUA și, probabil, 1600 de euro în Europa. Precomenzile vor începe pe 26 ianuarie, pe piața americană, acolo unde va fi vândut exclusiv de Verizon. Rămâne de văzut dacă va ajunge și în România și, bineînțeles, la ce preț.

La prețul de 1500 de dolari, specificațiile tehnice sunt sub așteptări însă, în comparație cu prețul lui Galaxy Fold (1980 $), oferta pare una optimă, mai ales pentru nostalgicii seriei RAZR.

motorola razr 2019 Motorola-Razr-2019-3