MX-6 Evo. Prima bicicleta printata la imprimanta 3D

Data: 10/02/2014 | Autor: .

mx-6-evo

Daca vreti sa va cumparati o bicicleta si aveti destui bani, cautati-le pe cele din titan. Sunt usoare, rezistente si se comporta excelent din punct de vedere al manevrabilitatii.

Doua companii din Marea Britanie, Renishaw si Empire Cycles, au incercat un experiment care, daca isi va gasi oportunitatea economica, ar putea reprezenta viitorul in acest domeniu.

mx6evo-0-293x304Expertii au modificat o imprimanta 3D pentru a printa in titan si astfel au creat prima bicicleta printata din lume.

Bicicleta, cu numele de cod MX-6 Evo, a fost realizata cu un laser special AM 250, produs de Renishaw .

In procesul tehnologic, laserul a fost folosit pentru a aranja particulele de titan intr-o forma speciala pentru a crea cadrul bicicletei.

mx6evo-1Cu ajutorul imprimantei a fost creat, astfel, un cadrul care cantareste numai 1,4 kilograme, cu 33% mai putin decat unul din aluminiu.

Apoi i-au adaugat rotile, accesoriile si ghidonul, rezultand una dintre cele mai usoare si manevrabile biciclete din lume.

Ramane de vazut in ce masura prototipul se va traduce intr-un produs de serie.

Specialistii spun ca, in viitor, vom merge la magazinele de specialitate si vom putea comanda o bicicleta modificata asa cum ne dorim. Produsul va fi realizat, bineinteles, la imprimanta 3D si asta in numai cateva minute.

1 comentariu

  • 11/02/2014, 10:20 Green says : raspunde

    Super tare! Imprimarea 3D are un mare viitor. Va veni un moment în care vom descărca jucăriile de pe internet și le vom printa acasă pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.