Ne transformam in cyborgi. Samsung breveteaza cipul din creier (VIDEO)

Data: 22/08/2015 | Autor: .

Oficiul SUA pentru Marci si Inventii (The United States Patent and Trademark office) a publicat recent brevetul unei inventii dezvoltata de Samsung care se refera la implantul de electrozi in creierul uman.

Potrivit documentului, Samsung a inventat un electrod, numit Implantable Medical Devices (IMDs), care, odata introdus in capul pacientului, ajuta la monitorizarea starii organismului, de la inima la creier.

PatentBolt relateaza ca IMD va monitoriza, de asemenea, starea psihologica si cea patologica a pacientului. Dispozitivul va comunica cu un calculator, fara sa fie precizata natura conexiunii.

Pe display-ul extern, un software special va prezenta medicului date privind starea de sanatate a posesorului implantului, astfel ca diagnosticul medical si tratamentul vor fi mult mai eficiente.

Samsung nu a facut niciun comentariu legat de aceasta inventie astfel ca nu exista date privind modul si data la care va fi pusa in practica.

 Eyeborg – primul “om-robot” din lume

Ideea celor de la Samsung de a folosi dispozitive electronice pentru a le implanta in corpul uman nu este una noua. Experţii din intreaga lumea lucrează la tot felul de dispozitive, de la proteze pentru mâini şi picioare, la implanturi care cresc forţa şi abilităţile de vedere şi auz ale utilizatorilor.

GadgetReport.ro relata, anul trecut, despre experienta incredibila a britanicului Rob Spence, primul om care a reusit, cu succes, sa isi implanteze un gadget electronic care ii sporeste abilitatile.

Spence si-a implantat in ochiul drept o camera video HD. Aceasta se conecteaza wireless la un dispozitiv care inregistreaza tot ceea ce vede.  Camera, dotata cu o baterie in miniatura, este fixata de globul ocular, astfel ca se misca odata cu acesta.