Nemurirea, posibilă! Moartea, văzută doar ca o problemă tehnică

Nemurirea, posibilă! Moartea, văzută doar ca o problemă tehnică

Biotehnologia şi ingineria genetică vor transforma lumea în care trăim, în următorii 200 de ani. Cercetătorii israelieni au lansat un studiu cu iz SF despre viitorul omenirii, anticipând că ne aşteaptă cea mai mare evoluţie din domeniul biologiei de la apariţia vieţii pe Terra, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim afirmă că, în următorii 200 de ani, nemurirea şi creşterea puterilor fizice vor deveni posibile.

Profesorul Yuval Noah Harari a declarat că există deja o adevărată „tehno-religie„, iar moartea a ajuns să reprezinte „doar o problemă tehnică”, ce va fi soluţionată cât de curând.

„Cred că în următorii 200 de ani, homo sapiens se va îmbunătăţi pe sine din punct de vedere fizic
până va ajunge un fel de fiinţă divină, fie prin manipulări biologice, fie prin inginerie genetică, creând astfel cyborgi, alcătuiţi din părţi organice şi părţi non-organice”, a adăugat profesorul israelian.

Vestea proastă este că accesul la nemurire va fi rezervat exclusiv persoanelor bogate, despre care cercetătorul israelian afirmă că se vor transforma într-un nou tip de oameni şi vor deveni „cyborgi asemănători zeilor”.