Dovedit stiintific! Imbracamintea ne influenteaza modul in care gandim

Dovedit stiintific! Imbracamintea ne influenteaza modul in care gandim

Îmbrăcămintea pe care o purtăm la serviciu ne influenţează modul în care gândim! Cel puţin asta susţin cercetătorii americani, care au realizat un studiu care analizează modul în care hainele, stilul vestimentar, modifică modul în care funcţionează creierul, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii de la Universitatea Columbia şi Universitatea de Stat California din Northridge au invitat un grup de voluntari să îşi aprecieze propriul grad de formalism prin prisma ţinutelor lor vestimentare.

Iar rezultatele, publicate in Social Psychological & Personality Science, au arătat că îmbrăcămintea are un impact semnificativ asupra tipurilor de procese cognitive. Cu cât ţinuta era mai formală, cu atât activitatea cerebrală era mai intensă.

„Ţinuta business, de exemplu, i-a făcut pe oameni să se simtă mai puternici, să adopte o gândire abstractă, la un nivel superior”, a declarat coordonatorul studiului, Michael Slepian, „costumul clasic fiind văzut drept un simbol al puterii„

Tinuta formală, în genul blugi şi tricou, este relaxanta, ofera celor care o poarta un plus de creativitate si ii determina sa fie mai sociabili.

In materie de culori, expertii spun ca rosul este asociat de cei care inspira si vor putere, negru este purtat de cei extrem de stricti, care vor respect si care traiesc dupa reguli bine definite, in timp ce culorile pastelate sunt asociate cu cei creativi, aflati tot timpul in cautare de solutii, idei si modalitati inedite pentru rezvolvarea problemelor de serviciu.