Netflix introduce un cod PIN pentru accesul la profiluri

Data: 8/04/2020 | Autor: .

Netflix a lansat o facilitate specială de siguranță pentru accesul la platforma de streaming. Cu ajutorul unui cod PIN, părinții pot bloca, astfel, foarte ușor accesul copiilor la filmele nerecomandate minorilor, relatează GadgetReport.ro

Pentru a activa codul de blocare al profilului, trebuie să intri în cont și, la profiluri, să activezi blocarea prin PIN. Ți se va cere să introduce un cod de 4 cifre sau litere.

În acest fel, chiar dacă copiii au acces la contul de Netflix, nu vor putea intra decât pe profilul de copii (Kids)

În plus, Netflix a anunțat că a exclus din modul de căutare titlurile care nu sunt potrivite pentru vârsta lor. Compania a creat aceste filtre pe baza evaluărilor la nivel de țară.

Părinții pot, de asemenea, să elimine individual seriale sau filme după titlu. Atunci când se utilizează acest filtru, titlul (titlurile) blocate nu vor fi afișate niciunde în cadrul profilului respectiv.

În plus, pot să verifice setările pe care le are fiecare profil în secțiunea „Profil și control parental” din setările contului, să vadă ce au vizionat copiii lor în cadrul profilului creat pentru ei și să dezactiveze redarea automată a episoadelor în profilurile pentru copii.

Netflix a anunțat, totodată, că oferă un conținut tot mai variat pentru copii și familie, care include filme de animație distinse cu premii, precum Klaus, seriale ca Micuțul Bheem sau seriale interactive, precum Carmen Sandiego: A fura sau a nu fura.

Mai multe informații sunt disponibile pe blogul Netflix aici.