Netflix, modificare de ultimă oră în privința abonamentelor din România

Data: 20/02/2020 | Autor: .

Netflix a anunțat o schimbare semnificativă în politica de abonamente de pe piața românească. Compania de streaming de filme și seriale a renunțat să le mai ofere noilor abonați o lună de acces gratuit, pentru a testa serviciile sale, relatează GadgetReport.ro

Într-o reacție transmisă jurnaliștilor de la PaginadeSeriale.ro, Netflix afirmă că decizia are legătură cu politica de marketing.

„Analizăm diferite metode de promovare de marketing în România pentru a atrage noi membri și pentru a le oferi o experiență Netflix excelentă”, a fost răspunsul companiei.

Netflix a introdus luna de acces gratuit în ianuarie 2016.

Care sunt motivele reale care se află în spatele deciziei Netflix? Să aibă legătură cu modul în care mulți utilizatori din România fentau plata abonamentelor prin contractarea, pe adrese diferite, a serviciilor Netflix special pentru a beneficia de prima lună gratuită?

Este interesant, în context, de văzut câți dintre abonații Netflix au renunțat la servicii după încheierea perioadei de gratuitate.

Cert este că Netflix oferă, în prezent, o altă promoție. Le oferă celor care se abonează la Netflix, fie la varianta de 7,99 de euro, fie la cea de 9,99 de euro, posibilitatea de a accesa varianta Premium, timp de o lună.

Netflix Premium costă 11,99 de euro și oferă posibilitatea de a vedea filmele și serialele la rezoluție Ultra HD+HDR, pe patru ecrane simultan.

Netflix a renunțat la luna gratuită de vizionare și în alte țări printre care Franța, Italia și Spania și o menține în Bulgaria, Ungaria, Germania și Portugalia.