Donald Trump, nervos că ,,Parasite” a câștigat Oscarul

Data: 21/02/2020 | Autor: .

Donald Trump, nervos că ,,Parasite” a câștigat Oscarul

Președintele american Donald Trump a mai găsit un motiv de controverse. Într-un discurs susținut în Colorado Springs, liderul de la Casa Albă s-a arătat extrem de nemulțumit că „Parasite” a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film, relatează GadgetReport.ro

„Ce dracu se întâmplă? Avem destule probleme cu comerțul cu Coreea de Sud. Acum, le dăm și premiul pentru cel mai bun film al anului?’’, a declarat Trump. „Dacă este bun (filmul-n.r.) ? Nu știu’’, a mai spus acesta, citat de BusinessInsider.

Cu 6 nominalizări dintre care 4 au fost câștigătoare, filmul este prima producție într-o limbă străină care ia premiul pentru Cel mai bun film, în același timp obținând și premiul pentru Cel mai bun regizor (Bong Joon Ho), Cel mai bun scenariu original (Bong Joon Ho) și Cel mai bun film internațional.

Parasite”, de Bong Joon-Ho, este un basm modern despre inegalitățile sociale din Coreea de Sud. Șomeri, membrii familiei Ki-taek arată un interes deosebit pentru bogata familie Park, până când într-o zi existențele lor se împletesc. Acesta este începutul unui șir de întâmplări imprevizibile care converg „într-un film genial, captivant și care refuză categoriile”, conform IndieWire.

Drama „Parasite”, de Bong Joon-Ho, a fost recompensată cu Palme d’Or la ediția de anul trecut a Festivalului de la Cannes. De asemenea, a primit, printre altele, premiile Globul de Aur şi BAFTA pentru cel mai bun film străin, dar şi premiul Sindicatului actorilor americani pentru cea mai bună distribuţie.