Netflix in Romania? Cand vom vedea filme si seriale LEGAL pe internet

Data: 26/01/2014 | Autor: .

netflixNetflix, furnizorul american de filme si seriale, precum si de emisiuni tv de succes, distribuite prin streaming pe internet, a anunțat ca se va angaja, pana la sfarșitul acestui an, „intr-o expansiune europeana substanțiala”.

Netflix este disponibil in prezent in America de Nord și de Sud, Caraibe, Marea Britanie, Europa de Nord, Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda și Olanda.

Reed Hastings, CEO-ul Netflix, a declarat ca „Netflix se concentreaza pe gasirea de piețe unde oamenii iubesc conținutul video” și ca „se va extinde in mod constant in Europa.”

Probabil primele piețe cu care se va porni inițial expasiunea vor fi Germania și Franța, conform zvourilor din presa occidentala.

Hastings a declarat ca a testat anul trecut diverse prețuri pentru continut SD și HD pe piata din SUA. „In cele din urma, speram sa fim in masura sa oferim noilor membri o selecție de trei opțiuni simple, pentru a se potrivi dorințelor tuturor”, a mai adaugat Netflix.

De asemenea, compania a anuntaț ca dorește sa se lanseze pe diverse receivere si televizoare smart, in ofertele a diversi operatori din intreaga lume si in special din Europa.

Nu este exclus ca Netflix sa ajunga si in Romania, o tara in care, inafara de Voyo, serviciul de filme al Pro-ului, si Seenow, nu exista alte surse de continut multimedia legal pe internet.

Netflix avea la sfarsitul anului 2013 aproximativ 44 milioane de utilizatori (aproape 11 milioane de utilizatori internaționali, plus peste 33 de milioane in SUA ), relateaza HdSatelit.

Netflix ofera ultimele productii tv, filme si seriale in format SD, HD si Ultra HD ( subtitrate in limbile țarilor unde ofera serviciile).

Netflix a raportat venituri de 1,18 miliarde de dolari ( 866 de milioane € ) in primul trimestru, de la 945 milioane de dolari anul trecut.