Netflix in Romania, prin Orange? Americanii au decis prima tara europeana unde vor difuza filme si seriale (VIDEO)

Data: 10/03/2014 | Autor: .

netflix

Netflix, furnizorul american de filme, seriale si emisiuni tv de succes, distribuite prin streaming pe internet, este pe cale sa isi lanseze serviciile in Europa. Iar prima tara vizata de compania americana este Franta, acolo unde au inceput deja negocierile cu gigantul Orange.

Stéphane Richard ( CEO Orange ) a confirmat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Netflix intentionează sa lanseze serviciul său în Franța, în această toamnă, dar a spus că discuțiile despre un acord exclusiv cu Orange sunt premature.

„Nu este clar ce model de distributie doresc să aibă, deci dacă este un model pur over-the-top, cum au în SUA, ori va fi un model de distribuție doar pe receiverele operatorilor „, a spus Richard, citat de HDSatelit.

Compania Orange este văzută ca partenerul cel mai probabil pentru Netflix în Franța, deoarece, pe de o parte, este cel mai mare furnizor de internet în bandă largă, iar pe de altă parte rivalii Bouygues Telecom si SFR sunt legați de grupuri mari de mass-media, cum ar fi TF1 și Canal+.

Daca va realiza un acord cu Orange, nu este exclus sa vedem serviciile Netflix cat de curand si in Romania, tot prin intermediul operatorului telecom.

Asa cum GadgetReport.ro relata anterior, primele piețe europene cu care se va porni inițial expasiunea Netflix vor fi Franța si Germania.

Reed Hastings, CEO-ul Netflix, a declarat ca “Netflix se concentreaza pe gasirea de piețe unde oamenii iubesc conținutul video” și ca “se va extinde in mod constant in Europa.”

Netflix avea la sfarsitul anului 2013 aproximativ 44 milioane de utilizatori (aproape 11 milioane de utilizatori internaționali, plus peste 33 de milioane in SUA ).

Netflix ofera ultimele productii tv, filme si seriale in format SD, HD si Ultra HD ( subtitrate in limbile țarilor unde ofera serviciile).

Netflix a raportat venituri de 1,18 miliarde de dolari ( 866 de milioane € ) in primul trimestru, de la 945 milioane de dolari anul trecut.