NETFLIX vine in România? Când vom vedea filme şi seriale legal pe internet (VIDEO)

Data: 22/01/2015 | Autor: .

NETFLIX-ROMANIA

Netflix, celebrul furnizor american de filme, seriale si emisiuni tv, distribuite prin streaming pe internet, vrea să se extindă în scurt timp în peste 200 de ţări din întreaga lume. Anunţul a fost făcut într-o scrisoare către acționari, in care a anuntat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru din anul 2014.

Netflix a anunţat că intenționează să se lanseze în urmatoarea etapă in Australia și Noua Zeelandă, iar până la sfârșitul anului și în alte țări suplimentare.

Netflix a anuntat ca oferta va fi una personalizata pentru fiecare tara in parte, in conditiile in care in Franta, de exemplu, filmele lansate in cinematografe nu pot fi difuzate prin intermediul unor asemenea servicii decat la trei ani distanta de la debutul in cinema.

„Strategia noastra de expansiune internationala din ultimii ani a fost să ne extindem cât mai repede, în timp ce rămânem profitabili la nivel global. Progresul a fost atât de puternic, încât putem finaliza expansiunea globală în următorii doi ani, în timp ce vom ramane profitabili, deci mult mai devreme decât ne-am așteptat. Ne propunem sa obtinem profituri globale semnificative începând cu anul 2017. Oferim serviciile Netflix în aproximativ 50 de țări și deja am învățat ce continut preferă oamenii. Accelerarea extinderii la 200 de țări va fi posibilă mai ales gratie dezvoltarii extraordinare a internetului, inclusiv pe telefoane, tablete și televizoare inteligente”, au declarat CEO-ul Netflix ( Reed Hastings ) și CFO-ul companiei ( David Wells), în scrisoarea către acționarii Netflix.
Netflix isi ofera, printre altele, serviciile in Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Marea Britanie si Irlanda, relateaza The Verge.

In Europa, Netflix ofera in general 3 tipuri de abonament, la 7,99 euro ( doar SD, un dispozitiv ), 8,99 euro ( in plus HD, inca un dispozitiv simultan ) si 11,99 euro ( in plus 4K Ultra HD, încă două dispozitive simultane). Prima lună de abonament este gratuită.

Nu este exclus ca Netflix sa ajunga si in Romania, o tara in care, inafara de Voyo, serviciul de filme al Pro-ului, si Seenow, nu exista alte surse de continut multimedia legal pe internet.

Netflix avea la sfarsitul anului 2014 aproximativ 57 milioane de utilizatori, iar pînă la primăvară vrea să ajungă la 61,4 milioane de abonaţi.

Netflix ofera ultimele productii tv, filme si seriale in format SD, HD si Ultra HD ( subtitrate in limbile țarilor unde ofera serviciile).