NETGEAR Nighthawk X10, cel mai bun router pentru acasă. Specificaţii fără precedent

Data: 30/06/2017 | Autor: .

NETGEAR Nighthawk X10, cel mai bun router pentru acasă. Specificaţii fără precedent

NETGEAR Nighthawk X10 a câştigat premiul de cel mai bun router la European Hardware Awards. Nighthawk X10 este primul router pentru acasă ce include un port 10Gigabit pentru conexiune prin fibră optică. Preţul este pe măsura tehnologiei, în jur de 2000 lei, relatează GadgetReport.ro

NETGEAR Nighthawk X10 a fost lansat pe piață toamna trecuta, ca primul și cel mai rapid router pentru streaming multimedia și backup.

European Hardware Awards a fost înființată de European Hardware Association (EHA). Voturile au fost adunate de la peste 100 de editori experimentați, aparţinând publicațiilor afiliate EHA.

Nighthawk X10 vine echipat cu un procesor 1.7GHz Quad Core, cel mai rapid procesor disponibil pentru segmentul de home router, se foloseşte de arhitectura Quad-Stream Wave 2 WiFi şi oferă toate avantajele puse la dispoziţie de noua generație de protocoale 802.11ad WiFi, pentru viteze de pana la 7.2Gbps*.

Nighthawk X10 este, astfel, un router destul de puternic pentru a transfera uşor şi rapid fisiere de tip 4K şi VR. Mai mult, acesta este capabil să ofere streaming 4K fara lag şi este primul router din industrie ce ruleaza Plex Media Server fara a fi nevoie de un calculator.

Tehnologia MU-MIMO suportă streaming simultan, în timp ce disponibilitatea canalului pe 160MHz dublează viteza WiFi pe device-urile mobile. Nighthawk X10 este de asemenea primul router din industrie destinat segmentului home, ce include un port 10Gigabit pentru conexiune prin fibră optică.

Specificații principale:

AD7200 Quad Stream Wave2 WiFi, ce suportă viteze wireless de pană la 4600+1733+800Mbps*
Conexiune rapidă pe 60GHz 802.11ad WiFi pentru download rapid, backup și latență minimă în timpul jocurilor online
Plex Media Server
Procesor puternic de 1.7GHz Quad Core, ce oferă performanțe excepționale în streaming 4K sau VR gaming
4 antene ultra performante, pentru o acoperire WiFi optimă și viteze de transfer superioare
6 porturi LAN Gigabit
2 porturi USB 3.0
Backup automat în cloud cu Amazon Drive
NETGEAR® ReadyCLOUD® ofera acces ușor, individual și sigur catre unitațile de stocare conectate prin USB
Port pentru fibra optică de 10Gigabit pentru un backup ultrarapid și media streaming de la/către o unitate de stocare NETGEAR ReadyNAS® sau alt NAS
Tehnologie MU-MIMO capabilă să ofere streaming de date simultan către mai multe deviceuri
Dynamic QoS prioretizează traficul pe rețea și oferă un streaming video neîntrerupt pentru aplicații ca YouTube®, Netflix® și altele