Neura, o tableta romaneasca „made in China” ameninta suprematia iPad

Data: 25/07/2011 | Autor: .

Compania Televoice a lansat, luni, in Romania,  tableta Evolio Neura. Un gadget produs in China, dar care, prin dotarile sale, isi propune sa spulbere temerile privind fiabilitatea scazuta a produselor “no-name”.  

Liviu Nistoran, directorul companiei Televoice il vede ca un adevarat “iPad-killer”.  Sa fie oare asa?

La prima vedere, Neura vine cu dotari de top. Tableta prezinta un ecran capacitiv, multi-touch de 9,7 inch, cantareste 760 de grame si are o autonomie de pana la 10 ore. Neura este echipata cu procesorul Nvidia Tegra  2, 1 Ghz Dual Core, cu accelerare grafica Full HD, o memorie RAM de 1GB si un SSD de 16 GB.

Noua tableta dispune de conectivitate wireless, direct PC, internet, retea LAN avand integrate 3G, Wi-fi N, Bluetooth, USB, SD, iar prin adaptor sau docking HDMI, Ethernet.

“Neura este peste iPad. Dotarile tehnice sunt cele mai puternice de pe piata”, a declarat Liviu Nistoran, directorul companiei Televoice. Daca nu va depasi vanzarile Ipad, isi propune, macar, sa devina lider pe piata tabletelor cu sistem de operare Android.

Pretul lasa, insa, loc de multe semne de intrebare. Tableta este disponibila in doua variante, cu modem 3G, la un pret aproximativ de 1.899 lei si fara 3G, dar cu Wi-Fi, la 1.500 lei. Un pret similar cu alte produse de pe piata.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=3PPRc2KeqGI

Evolio Neura ruleaza Android 2.2 si pune la dispozitia utilizatorilor si libraria virtuala Evobook  ce contine carti electronice (ebooks) in limba romana.

„Utilizatorii pot folosi tableta Neura pentru a citi si edita aproape orice tip de document, (Word, Excel, Powerpoint, etc.), pe care apoi il pot tipari, sau eventual semna si retrimite. Acestia isi pot accesa computerul prin sistemul Remote Desktop Access si pot rula Windows sau orice aplicatie a companiei direct de pe tableta”, a declarat Nistoran.

In plus,  Evolio va oferi incepand cu luna septembrie si o aplicatie care ofera acces la continut video: posturi TV romanesti si filme, in regim Video on Demand.

„Evolio ofera pentru companii pachetul de servicii Business Plus care cuprinde următoarele servicii asociate tabletei Neura: Serviciul de Videoconferinta, Serviciul de telefonie mobilă VoIP cu integrare în sistemul PBX al companiei, Mobile VPN şi desktop remote access, toate acestea furnizate la un nivel garantat de calitate şi disponibilitate a serviciilor tip SLA (Service Level Agreement)”, a declarat Nistoran.

 

Neura, 3000 de unitati vandute in 2011?

Liviu Nistoran, directorul companiei Televoice, a declarat ca vrea sa vanda 3.000 de tablete Neura in urmatoarele 3 luni. El a estimat piata tabletelor din Romania in 2011 la 70.000 de unitati, dupa ce numai in primele sase luni ale anului s-au vandut aproximativ 30.000 de tablete.

Nistoran vrea sa vanda noua tableta si in pietele din regiune, aflandu-se deja in discutii cu o serie de parteneri din Polonia.

Pe fondul lansarii tabletei Neura, Televoice estimeaza o cifra de afaceri de 6 milioane de euro in 2011, din care 40% vor fi din comercializarea de tablete PC, iar 30% din vanzarea de produse GPS. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 3 milioane euro.

 

Specificatii tehnice NEURA:

– CPU: Nvidia Tegra 2, 1Ghz, Dual Core

– Display: 9,7” (4:3) Capacitiv Multitouch (4 points)

– Storage: 16 GB iNAND Flash

– Memory: 1 GB RAM DDR 2

– MicroSD: Suporta pana la 32 GB

– Porturi: 1xUSB 2.0, 1xMiniUSB 2.0, 1x GSM SIM card slot, Docking Port, 3,5mm Audio jack, 2x1W Speaker, Microfon Built In

– Camera 1,3 MP Built In

– Modem 3G integrat HSDPA / GPRS (900 Mhz, 2100 Mhz)

– Wi-Fi (802.11 b/g/n)

– Bluetooth 2.1 EDR

– G-Sensor

– Light Sensor

– O/S: Android 2.2 / 3.0