New York-ul va avea INTERNET GRATUIT. Pe cand si in Bucuresti?

Data: 4/05/2014 | Autor: .

wi-fi gratuitPrimaria din New York vrea sa instaleze hot-spot-uri de internet Wi-Fi in tot orasul, astfel incat toti locuitorii si vizitatorii sa aiba acces gratuit la internet.

Lansata de fostul primar Michael Bloomberg, initiativa a fost preluata de noul edil Bill de Blasio care a declarat ca se cauta cele mai bune solutii tehnice pentru ca toata lumea sa aiba acces la web.

Primarul New York-ului vrea sa se foloseasca inclusiv de fostele cabine de telefoane clasice (cu fise) care se afla inca in oras si pe care sa le transforme in hot-spot-uri pentru internet.

“De ani de zile, ne intrebam ce sa facem cu aceste cabine de telefon. Acum avem un raspuns”, a declarat Bill de Blasio.

“Folosind si pastrand in acelasi tip unul dintre simbolurile istorice ale New York-ului, vom putea sa oferim acces public la broadband, sa atragem servicii digitale noi si inovative si, in acelasi timp, sa crestem veniturile orasului, fara niciun cost pentru populatie sau turisti”, a declarat primarul.

Marea provocare, potrivit expertilor, va fi instalarea retelei de hot-spot-uri Wi-Fi in asa fel incat sa acopere in intregime orasul, atat pe orizontala cat si pe verticala, avand in vedere numarul mare de zgarie-nori.

internet gratuit new york

foto: Epoch Times

De asemenea, va fi interesant de vazut cum vor rezolva autoritatile problema hackerilor care vor fi, cu siguranta, deosebit de interesati sa se foloseasca de reteaua gratuita Wi-Fi pentru a ataca telefoanele si tabletele utilizatorilor.

Primarul Bill de Blasio nu a avansat date privind costurile instalarii retelei wi-fi si nici data la care aceasta ar putea deveni operabila. Pe surse se spune ca New York-ul ar urma sa aiba internet gratuit in urmatorii 3-4 ani, in concordanta cu calendarul electoral.

Dincolo de semnele de intrebare legate de aceasta initiativa, ne intrebam cand oare si in ce conditii am putea avea o retea de internet gratuita si in Bucuresti.

Nu de alta, dar se cheltuie milioane de euro pe investitii inutile sau perisabile, de la lalele si panselute, la borduri si piste pentru biciclisti in zone in care acestia n-au nicio sansa sa circule.