Nexus 5. Google lanseaza telefonul cu care vrea sa distruga iPhone 5S (VIDEO)

Data: 1/11/2013 | Autor: .

nexus5-1

Google a anuntat, oficial, lansarea noului telefon Nexus 5, cu care spera sa concureze cu succes iPhone 5S, Galaxy Note 3 si Moto X. Smartphone-ul, ce va costa 349 de dolari, este primul care ruleaza noul sistem de operare Android 4.4 Kitkat.nexus5-0

Produs de LG, Nexus 5 vine cu un ecran de 4.95-inch full HD (1920 x 1080) IPS, protejat de Gorilla Glass 3, un procesor quad-core Snapdragon 800 la 2,3 Ghz – acelasi care ruleaza si pe Galaxy Note 3, 2 GB de RAM, placa video Adreno 330 GPU si doua camere, una de 8 MP si o alta de 1,3 MP.

nexus5 Nexus 5 va rula si o aplicatie nou-nouta, Photo Sphere, care va permite capturarea de imagini panoramice la 360 de grade.

Telefonul include, bineinteles, toate functiile obisnuite telefoanelor de top, de la NFC, la Bluetooth 4.0 LE.

Spre deosebire de predecesorul sau Nexus 4, noul telefon este capabil sa ruleze informatiile prin 4G/LTE.

nexus5-3Telefonul se incarca wireless, adica fara fir, si este sustinut de o baterie uriasa, de 3,000+ mAH, care ii asigura o autonomie de convorbire de 17 ore.

Mai multe detalii aflati de pe site-ul oficial Nexus 5

Sistemul de operare Android „KitKat”, versiunea 4.4, aduce îmbunătăţiri la sistemul de comenzi vocale şi pentru platforma Google Now. Noua versiune Android este optimizată pentru smartphone-uri mai ieftine. Astfel, Google promite că Android KitKat va rula mai fluid pe terminale low-cost şi va elimina diferenţele majore de software dintre astfel de dispozitive şi modelele premium, compania ţintind extinderea pe pieţele emergente.
„Pentru 2014, scopul nostru este să ajungem la următorul miliard de oameni. Asta este o temă principală a KitKat”, a declarat Sundar Pichai, senior vice president la Google, într-o conferinţă susţinută joi la San Francisco.