Nexus 6. Telefonul cu care Google vrea sa dea lovitura!

Data: 30/09/2014 | Autor: .

nexus_6_GadgetReport.roGoogle va lansa, in noiembrie, cea de-a sasea generatie a smartphone-ului Nexus, telefonul care beneficiaza de primele update-uri la Android. Nexus 6 va fi, de altfel, primul smartphone din lume cu noul sistem de operare Android L.

Dincolo de software-ul care a reprezentat, la fiecare generatie, una dintre principalele atractii pentru clienti, editia 2014 va veni si cu specificatii tehnice de top care il vor pozitiona intr-o cursa stransa cu Galaxy Note 4, Apple iPhone 6, HTC One M8, LG G3 si Sony Xperia Z3.

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat, Google a renuntat la parteneriatul cu LG si a insarcinat Motorola sa construiasca noul smartphone. Surse din piata, citate de Android Police, afirma ca Nexus 6 este dezvoltat pe platforma Moto X, smartphone-ul lansat de Motorola in acest an.

Telefonul va avea un ecran gigant, de 5.9-inchi, cu rezolutie QHD, la 2560×1440 pixeli si 496 pixeli pe inchi, prins într-o rama de aluminiu.

Nexus 6 va rula un procesor Qualcomm Snapdragon 805 de 2,6 Ghz cu 3 GB de RAM si va avea un spatiu de stocare de 32 de GB.

Google pare sa fi inteles, de aceasta data, ca si camera foto-video este importanta, dupa ce a primit nenumarate critici pentru cea de pe Nexus 5.

Astfel ca noul Nexus 6 ar urma sa vina cu un senzor de 13 MP cu stabilizare optica, capabil sa filmeze in 4K. Camera frontala, de selfie, va fi cea folosita deja pe Moto X, de 2 MP.

Telefonul promite o autonomie de 24 de ore, poate chiar mai mult, gratie bateriei de 3200mAh.

In privinta pretului, se speculeaza ca acesta nu va fi unul foarte ridicat, urmand sa fie in marja 300-350 de dolari, incomparabil mai mic fata de modelele de top de la Apple, Samsung, Sony, HTC si LG.