Nexus Player. Cum arată noua consola TV lansată de Google (VIDEO)

Data: 16/10/2014 | Autor: .

nexus-player-entertainment-1024

Google a anunţat pe blogul Android, pe langa lansarea Nexus 6 si a sistemului de operare Android 5.0 Lollipop si a noii console multimedia Nexus Player. Un gadget foarte interesant, menit sa iti transforme televizorul intr-unul inteligent pe care să navighezi pe internet, să stai pe reţelele sociale, să te joci şi să vezi filme şi seriale.

Cu un profil ce aduce aminte de consola Tronsmart Vega, gadgetul celor de la Google, dezvoltat împreună cu Asus, vine să ofere experienta Android pe ecranul televizorului. Controlat cu o telecomandă şi un joystick, televizorul devine astfel un centru multimedia.

La capitolul dotari tehnice, Nexus Player ofera destul de putine detalii. De pe site-ul oficial aflăm doar că are un procesor de 1.8GHz Quad Core, Intel® Atom, conexiune la internet wirelles 802.11ac 2×2 (MIMO) si iesire pentru tv pe HDMI.

 

Google afirma ca Nexus Player iti permite sa intri pe internet, sa joci jocuri si sa vezi filme si seriale in HD, alaturi de streaming cu Google Cast de pe orice Chromebook, gadget cu Android sau iOS.

Nexus Player va ajunge in magazine in noiembrie. Pretul nu a fost anuntat.

nexus-player-gadgetreport.ro