Nintendo 3DS. Intre performante si dezamagiri

Data: 30/09/2011 | Autor: .

51% dintre cei care au incercat noua consola de jocuri 3D a celor de la Nintendo s-au declarat dezamagiti de performantele acesteia, arata rezultatele unui studiu prezentat de Playr2.com

 

44% dintre cei 1000 de utilizatorii ai consolei chestionati in cadrul sondajului au declarat ca experienta 3D este inutila, iar 28% au afirmat ca nu sunt impresionati de experienta de joc de pe 3DS.

 

Dincolo de jocuri, 77% dintre utilizatorii au afirmat ca nu au avut o experienta satisfacatoare cu celealte functii ale consolei. 65% considera ca facilitatile 3D nu reprezinta, in fapt, o mare imbunatatire.

“Am descoperit, cu surprindere, ca majoritatea utilizatorilor s-au declarat impotriva experientei 3D. Multi au fost dezamagiti de nivelul tehnologic de pe Nintendo 3DS si chiar au spus ca n-ar vrea sa vada aceasta tehnologie (3D) extinsa si pe alte console”, afirma Simon Kilby, fondatorul Playr2.com.

“3D este popular in cinematografe si in televiziune, dar se pare ca nu va fi imbratisata cu acelasi entuziasm in industria jocurilor”, a mai spus acesta. “Pentru ca jocurile 3D sa prinda la public, trebuie ca tehnologia sa fie imbunatatita serios”, a mai precizat Kilby.

„Nu era neaparat necesar sa fie facut un studiu pentru a demonstra problemele consolei 3DS.  Doar daca te uiti la consola, te apuca durerile de cap”, a declarat Mathew Bradbury, de la Games Console. „Iti vor fi de ajuns numai cateva minute sa te saturi de ea, pentru ca efectele 3D sunt obositoare. Eu nu i-as cumpara copilului meu asa ceva”, a mai spus analistul.

Nintendo nu a venit, cel putin pana in prezent, cu nicio reactie la rezultatele studiului prezentat de Playr2.com.

 

Interesant este ca, in ciuda problemelor semnalate, vanzarile consolei de jocuri Nintendo 3DS au crescut cu 260% in SUA si Europa dupa ce japonezii au redus pretul acesteia de la 250$ la 179 dolari.

 Nintendo a vandut numai in perioada 1-12 august, 50.000 de unitati, majorand, astfel, numarul consolelor vandute la 185.000 de unitati, cu 260% mai mult decat in luna iulie.

Nintendo a anuntat, pe de alta parte, mai multe upgrade-uri, de la introducerea unui controler SlidePad, la lansarea unei versiuni de culoare roz si o actualizare firmware, in noiembrie, care va permite utilizatorilor sa inregistreze video 3D.

In plus, in aceasta toamna vom vedea noi jocuri pentru 3DS – Super Mario 3D Land si Kart Mario 7, iar anul viitor Metal Gear: Solid Snake Eater 3D , Kid Icarus Uprising , Resident Evil: Apocalipsa , si Tekken 3D Prime Edition.