Nintendo a pus in vanzare consola Wii U (VIDEO)

Data: 19/11/2012 | Autor: .

Noua consola de jocuri produsa de Nintendo, Wii U, a fost pusa in vanzare pe 18 noiembrie, in New York, iar coada pentru a cumpara gadgetul a fost comparabila cu cele formate, de obicei, pentru produsele Apple. 

Consola este prima lansata de companie din 2006, relateaza CNet, citat de Ziare.com

Wii U Basic  include o consola alba, de 8 GB, cu gamepad, AC adapters, sensor bar si cablu HDMI. Cea Deluxe, de 349 dolari, are culoarea neagra, un spatiu de stocare de 32 GB.

Consola Wii U  prezinta o serie de inovatii care vor face experienta de gaming mult mai spectaculoasa. Noua consola include, printre altele, un nou modul de control cu touch-screen, dual analog stick si butoane dedicate. Gadgetul va putea fi folosit si drept telecomanda.

Odata cu noua consola, Nintendo a prezentat si Miiverse, o noua comunitate care va permite utilizatorilor legali sa acceseze jocuri online si sa discute despre ele.

 Nu toate optiunile anuntate de producator sunt disponibile. De exemplu, compania japoneza si-a facut reclama pentru noua consola spunand ca are un nou serviciu de televiziune integrat, insa acesta va fi disponibil, in unele piete, doar din luna decembrie.

De asemenea, compania a amanat si lansarea serviciilor online, inclusiv Instant Video, de la Amazon, You Tube, de la Google, sau Netflix. Aceste intarzieri ar putea afecta vanzarile de Craciun, potrivit analistilor.

Cu toate acestea, firma de cercetare de piata IHS Screen Digest estimeaza ca se vor vinde 3,5 milioane de unitati in 2012, doar in Statele Unite. Ulterior, vanzarile ar putea atinge o medie de 10 milioane de unitati pe an, relateaza Bloomberg.

In comparatie, vanzarile primei console Wii au totalizat 5,84 de milioane de unitati in primele patru luni, dupa lansarea din noiembrie 2006.

Seful de la Nintendo a realizat, in premiera, primul unboxing video al consolei. Il puteti urmari in clipul de mai jos pe Iwata cum deschide pachetul de 4,25 kg si arata, in detaliu, noua consola de jocuri.

Nintendo a anuntat, de asemenea, ca jocurile pentru noua consola Wii U vor costa 59,99 de dolari, cu 10 dolari mai mult decat cele pentru prima consola. Nintendo a motivat pretul mai mare prin faptul ca dezvoltarea acestora a necesitat cheltuieli mai mari. Jocurile vor suporta rezolutia Full HD.