Nissan dezvolta masina care se conduce singura

Data: 29/08/2013 | Autor: .

nissanProducatorul auto japonez Nissan Motors doreste ca, pana in 2020, sa devina lider de piata in productia de automobile care se conduc singure.

„Vom fi capabili sa producem multiple vehicule complet autonome la un pret accesibil, pana in 2020”, a declarat vicepresedintele Nissan, Andy Palmer, scrie Bloomberg, citat de Ziare.com

„Tehnologia pentru aceste autovehicule autonome, incluzand un adaptor de viteza, virare electronica si control al acceleratiei, este deja disponibila iar senzorii de monitorizare a drumului sunt in curs de imbunatatire”, a mai spus Palmer.

Nissan vrea sa adauge sisteme electrice masinilor care sa reduca numarul accidentelor. Un astfel de sistem poate contribui si la eliminarea blocajelor din trafic.

Nissan a vandut mai bine de 75.000 de masini electrice, model Leaf, din 2010 si pana acum. Si gigantul Google lucreaza la un astfel de proiect.

„Una dintre diferentele dintre Nissan si Google este faptul ca sistemul dezvoltat de Nissan poate functiona independent, fara a fi conectat la o retea de Internet. „, a declarat Mitsuhiko Yamashita, vicepresedinte executiv al Nissan.