Nissan IMx Concept. Primul SUV electric este pregătit de producţie

Data: 19/03/2018 | Autor: .

Nissan IMx Concept. Primul SUV electric este pregătit de producţie

Nissan face încă un pas în direcţia maşinilor electrice. Designerul şef al companiei, Mamoru Aoki, a declarat, pentru Autocar, că producţia primului SUV electric, Nissan IMx, va debuta în următorii ani, relatează GadgetReport.ro

Modelul va concura cu Tesla Model X, iar performanţele tehnice se anunţă a fi cu adevărat excelente.

Dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, noul Nissan IMx Concept are un design inspirat din noua generaţie LEAF, având o siluetă similară viitorilor concurenţi, precum Skoda VISION E sau Volkswagen I.D.

Conceptul electric preia elemente tehnice și de design de la modelul de serie, dar cu forme mai îndrăznețe. O grilă robustă, faruri înguste și alungite pe aripi către portierele care se deschid în sensuri opuse și plafonul vitrat îi aduc mașinii un design futurist.

Bordul este realizat aproape integral din lemn, iar instrumentarul de bord beneficiază de ecrane generoase OLED care oferă în background o priveliște a mediului înconjurător .

Pe lângă designul spectaculos, Nissan IMx are performanţe tehnice pe măsură. Cele două motoare, amplasate pe axul faţă şi spate, dezvoltă o putere cumulată de 320 kW (435 CP) şi 700 Nm. Iar autonomia este estimată la 600 de kilometri, la o singură încărcare.

Dincolo de propulsia excelentă, Nissan Imx propune un sistem de condus complet autonom ProPILOT. Inedit este că, la activarea acestuia, volanul se retrage, precum şi pedalele.

Mai mult, maşina include şi un modul de inteligenţă artificială. Nissan Imx este capabilă să citează gesturile şi comenzile vocale ale şoferului şi pasagerilor.

Nissan afirmă că versiunea de serie, așteptată peste câțiva ani, va revoluționa segmentul SUV-urilor ca urmare a amplasării bateriilor sub podea, ceea ce va conduce la o scădere majoră a centrului de greutate pentru a oferi o dinamică mai bună în timpul șofatului.

Nissan Imx ar urma să debuteze pe piaţă, potrivit estimărilor Autocar, în 2020.