Apple a lansat cel mai accesibil iPad

Data: 28/03/2018 | Autor: .

Apple a lansat cel mai accesibil iPadApple a lansat o nouă tabletă, de 9,7 inchi, despre care spune că este cel mai accesibil iPad. Gadgetul este propulsat de noul procesor A10 Fusion şi permite folosirea stylus-ului Apple Pencil, relatează GadgetReport.ro

Noul iPad are un ecran Retina de 9,7 inchi, prins într-o carcasă solidă din aluminiu. Ecranul poate fi controlat atât tactil cât şi cu Apple Pencil, stylus-ul disponibil până acum doar pentru iPad Pro.

Apple Pencil oferă o experienţă ,,fluidă şi naturală”, afirmă Apple, astfel că tableta poate fi folosită pentru scris şi desenat, dar şi pentru alte aplicaţii grafice.

Noul iPad este propulsat de un chip A10 Fusion pe 64 biti, fiind cu 40% mai rapid şi cu 50% mai performant la nivel grafic faţă de versiunea de pe precedentul iPad de 9,7 inchi.

Apple afirmă că ambele camere de pe tabletă permit înregistrarea video HD şi apelurile FaceTime.

Tableta este promovată drept gadgetul excelent pentru elevi şi studenţi, având un preţ destul de bun.

Modelul de 32GB iPad cu Wi-Fi va costa 329 de dolari în SUA, iar cel care oferă în plus date mobile va fi vândut cu 459 dolari. Apple Pencil va putea fi cumpărat separat, pentru 99 de dolari.

Noul iPad este disponibil deja în 25 de ţări, printre care nu se află, din păcate, şi România. La noi ar urma să ajungă luna viitoare la un preţ standard pe care îl estimăm la peste 1500 lei.