Chinezii lansează LSEV, un automobil electric realizat la imprimanta 3D în numai trei zile

Data: 28/03/2018 | Autor: .

Chinezii lansează LSEV, un automobil electric realizată la imprimanta 3D în numai trei zile

Două companii chineze, Polymaker şi X Electrical Vehicle Limited (XEV), au anunţat lansarea unui automobil electric din clasa mini pe care îl construiesc cu ajutorul unei imprimante 3D, în numai trei zile. Modelul LSEV costă 10.000 de dolari, însă chinezii spun că preţul va scădea semnificativ în viitor, pe măsură ce comenzile vor fi tot mai multe, relatează GadgetReport.ro

,,Cu cât vom produce mai multe automobile LSEV, cu atât costurile vor scădea, în condiţiile în care multe dintre componentele maşinii sunt realizate la imprimanta 3D”, afirmă chinezii.

Maşina este promovată, de altfel, drept primul produs de acest tip din lume realizat la scară industrială.

Desenată de italieni şi produsă în China, LSEV seamănă, din multe puncte de vedere, cu un automobil SMART ForTwo. Maşina de două locuri are o lungime de 98 inchi, o lăţime de 51 de inchi şi o înălţime de 59 de inchi, fiind chiar mai mică decât ForTwo (106-inch/65-inch/61-inch).

Chinezii nu au oferit date despre motorizare, afirmând doar că LSEV va avea o autonomie de 150 de kilometri şi o viteză maximă de 70 de kilometri/oră, fiind ideală pentru transportul urban.

Pentru a reuşi să realizeze maşina în numai trei zile, la imprimanta 3D, producătorii au redus numărul componentelor la numai 57, o performanţă remarcabilă în condiţiile în care pentru producţia unui automobil normal este nevoie de peste 2000 de piese.

LSEV este realizată din materiale precum nylon, polylactic acid şi poliuretan termoplastic (TPU).

Maşina va ajunge pe piaţă în aprilie 2019 la preţul de 10.000 de dolari. Chinezii afirmă că ar avea deja peste 7000 de precomenzi.