Noi opțiuni pentru Live Video pe Facebook și Instagram

Data: 25/04/2020 | Autor: .

Facebook a anunțat lansarea unor noi funcții pentru Facebook Live și Instagram Live.

Pe Facebook, opțiunea “Live With” va fi din nou disponibilă, astfel că utilizatorii vor putea adăuga încă o persoană în video-ul lor live, indiferent unde se altă aceasta. În acest fel, aceștia pot invita speakeri, pot realiza un interviu cu un expert dintr-un anumit domeniu sau pot găzdui un live alături de un prieten.

Utilizatorii vor putea adăuga, totodată, un buton pentru donații în transmisiunile live, în toate țările în care strângerile de fonduri pentru organizații nonprofit sunt disponibile.

Pentru a optimiza traficul de date, Facebook oferă posibilitatea celor care au date mobile limitate sau nu au cea mai bună conexiune să asculte conținutul, fără să urmărească și clipul video.

În plus, pentru cei care nu au un cont de Facebook, cele mai mult dintre videoclipurile live distribuite public sunt acum disponibile și pe web, iar unele dintre pagini pot oferi un număr de telefon fără taxă, care le permite utilizatorilor să asculte conținutul audio folosind orice telefon.

O altă facilitatea oferă celor care se joacă pe telefon posibilitatea de a face live pe Facebook, cu noua aplicație Facebook Gaming app disponibilă în Google Play.

Din aplicație vei putea, totodată, să urmărești cu se joacă alții și să participi la competiții de jocuri pe mobil.

Pe Instagram, odată cu noile funcții, utilizatorii pot urmări clipuri video live și pot adăuga comentarii la acestea de pe desktop.

În plus, la scurt timp după începerea live-ului, utilizatorii vor putea să salveze clipurile video pe IGTV, astfel încât să fie disponibile mai mult decât cele 24 de ore la care este limitat conținutul distribuit pe Stories și să fie mai ușor de găsit.

Messenger Kids

Facebook a anunțat, totodată, că a început extinderea aplicației gratuite Messenger Kids pentru apeluri video și mesaje în peste 70 de țări și adăugarea de noi opțiuni prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici să rămână în contact cu prietenii lor.