Noile laptopuri Alienware x15 și x17, cele mai subțiri notebook-uri pentru jocuri

Data: 1/06/2021 | Autor: .

Alienware a lansat noile versiuni de laptopuri de gaming din seria X. Cu noul său limbaj de design Legend 2.0, Alienware x15 și x17 beneficiază de procesoare Intel de generația a 11-a și GPU-uri din seria Nvidia 30. Compania susține că noul x15 este cel mai puternic notebook de jocuri de 15 inci de pe piață.

Din start vă spunem că există multe lucruri care ne plac la noua serie X. Practic, fiecare aspect al designului laptopului Alienware a fost modificat pentru a îmbunătăți performanța, menținând în același timp accentul pe portabilitate.

În spate, banda de lumină a Alienware este acum alcătuită din 90 până la 100 de micro LED-uri (în funcție de sistem) pentru a oferi o iluminare mai strălucitoare și mai uniformă, în timp ce la interior avem noul sistem de răcire Cryo-Tech a Alienware, care utilizează o interfață termică pe bază de material pentru a ajuta la îmbunătățirea rezistenței termice cu până la 25%.

Alienware x15 și x17, cu inteligență artificială

În plus, Alienware folosește și AI pentru a alimenta noi ventilatoare inteligente care își pot regla automat viteza pentru a optimiza fluxul de aer. Alienware a reușit să înghesuie patru ventilatoare în fiecare notebook. Și, în concordanță cu focusul pe ușurință și portabilitate, Alienware a creat chiar și noi charger, mai subțiri, de 240 de wați.

Singurul dezavantaj este că, în timp ce atât x15 cât și x17 pot fi echipate cu până la un procesor GPU Nvidia RTX 3080 și procesoare Intel Core-i9, Alienware nu oferă configurații bazate pe AMD.

La capitolul display, Alienware x15 și x17 dispun de variante de 120Hz, 165Hz, 240Hz și chiar 360hz.

Indiferent de dimensiunea (sau rezoluția) pe care o alegeți, toate sistemele din seria X vor avea un port HDMI 2.1 de dimensiuni complete, un slot pentru card microSD și un Thunderbolt 4 care acceptă livrarea USB Power, astfel încât să puteți încărca laptopul și cu alt tip de încărcător decât cel original.

Alienware a adăugat pe Alienware x15 și x17 și câteva noi elemente de design cum ar fi o nouă grilă hexagonală pentru difuzoare, aflată în spatele tastaturii, și un trackpad cu iluminare RGB încorporat.

Alienware x15 de 15 inchi va putea fi cumpărat din 15 iunie la prețuri ce pornesc de la 2.000 de dolari.

Alienware x17 va fi disponibil în același timp, la un preț de pornire de 2.100 de dolari.