Un nou telefon dual-sim de la Allview

Data: 1/08/2011 | Autor: .

Compania romaneasca Allview pregateste lansarea unui nou telefon dual sim, F3 Sensy, promovat drept o adevarata experienta senzoriala, avand in vedere meniul personalizabil care ordoneaza intuitiv toate functiile telefonului.

F3 Sensy este un telefon touchscreen cu ecran de 3.2”, camera foto de 3.2 Mp si conectivitate prin Wi-Fi, EDGE, GPRS si bluetooth.

Meniul Principal are doua ecrane ce pot fi setate prin imagini tridimensionale intr-o forma spatiala sau sub forma unei tornade prin selectarea uneia dintre cele doua teme disponibil.

Meniul Shell este dedicat aplicatiilor multimedia, insa include si accesul catre apeluri si mesaje. In “Apelurile Favorite” pot fi adaugate noi contacte cu poza, numar de telefon, adresa si email si timp ce “Casuta mesajelor”  este afisata sub forma unui carnetel in care pot fi derulate paginile pentru a vizualiza fiecare mesaj in parte. Prin optiunea “Conversatie” se poate urmari intregul istoric al unei conversatii cu o persoana. Pentru scrierea mesajelor telefonul pune la dispozitie trei tastaturi diferite: una qwerty, una clasica sau una de scriere manuala. Complementar se adauga functia de copiere/lipire text prin care link-uri, propozitii si cuvinte pot fi inserate in alte module de text.

Submeniul “Vizualizare Imagini” deruleaza galeria de fotografii in perspectiva 3D. Prin simpla apasare pe una dintre fotografii apar optiunile de trimitere prin e-mail, prin MMS sau bluetooth, folosire ca wallpaper etc. In“Contacte”  prin tastarea unor litere, cifre sau grupuri de litere, functia de cautare inteligenta deschide cu usurinta toate inregistrarile derivate din combinatiile posibile.

Meniul App are trei ecrane personalizabile pentru ordonarea dupa preferinta a tuturor aplicatilor instalate sub Java. Aplicatiile pot fi active concomitent si raman deschise in fundalul telefonului in timpul folosirii altor functii ale acestuia.

Meniul de Widget-uri adauga utilitati in ecranul principal al aparatului precum: note, calendar, apeluri ratate, alarma etc. Prin conectarea la internet pot fi descarcate din WidgetStore unele noi: vremea, bookmark browser, curs online, bursa, jocul BlackJack ,Google Search etc.

F3 Sensy ofera posibilitatea instalarii aplicatiei PushMail Mobiquus si dispune de functia de Sincronizare prin care agenda si contactele inregistrate pot fi sincronizate cu un server de profil. Pentru utilizatorii activi in retele sociale F3 Sensy se conecteaza prin aplicatia preinstalata Snaptu la Facebook, Twitter, Flickr, Picasa si multe alte programe utile. Serviciile de mesagerie instant oferite de yahoo, MSN, AIM si Google Talk pot fi accesate prin aplicatie eBuddy. Nu in ultimul rand telefonul are editor de fotografii, optiune de respingere a apelurilor prin SMS si poate fi personalizat cu alte sute de jocuri si aplicatii prin Allview Store.

F3 Sensy se conecteaza la internet prin GPRS, EDGE si Wi-Fi, comutarea intre acestea se face automat. Aparatul are si conectivitate prin bluetooth 2.0 stereo cu profil A2DP care transmite semnal audio de inalta calitate (stereo) catre dispozitivele compatibile. In plus, are un port microUSB si un jack stereo de 3.5 mm pentru setul de casti incluse in pachetul de vanzare.

F3 Sensy dispune de un media player care deschide fisiere video si audio precum: melodii mp3, videoclipuri si filmulete de pe YouTube. De asemenea, are camera foto de 3,2 Mp care inregistreaza video la o rezolutie de 720 x 560 px la 30fps. Fotografiile realizate sunt redate in galeria 3D de imagini si sunt stocate in memoria interna a telefonului sau in cea externa care ajunge pana la 8 GB prin microSD card. In formatul “Portret” camera recunoaste fata persoanei din cadru realizand astfel o mai buna focalizare.

Allview nu a anuntat data la care telefonul va fi disponibil la comercializare si nici pretul acestuia.