Un nou virus face ravagii pe Facebook

Data: 7/06/2013 | Autor: .

Facebook_Login-645x483Zeus este un program global de malware, care iti gaseste calculatorul prin e-mailuri de tip phishing si ramane ascuns pana cand utilizatorul se logheaza pe un site bancar. Este un virus deosebit de periculos, care a aparut mai nou si pe Facebook, noteaza portalul Mashable, citat de Incont

Dupa ce se infiltreaza pe computer, potrivit rapoartelor de analiza, virusul fura parolele folosite pentru logare pe site-urile bancare si goleste conturile persoanelor in cauza.

Uneori merge si mai departe, cerand utilizatorului sa completeze anumite detalii, cum ar fi numarul de asigurare sociala, ca sa il poata lasa pe acesta sa isi acceseze contul.

Zeus nu este un program nou, ci a aparut pe internet acum aproximativ sase ani. Insa, dupa o perioada de acalmie, atacurile au reinceput in februarie 2013 si s-au perpetuat.

Potrivit unui raport al ziarului New York Times, cele mai multe linkuri malitioase provin de pe paginile de Facebook asociate NFL (Liga Nationala de fotbal) care au fost create de fani, cum este “Bring the N.F.L. To Los Angeles”.