O noua etapa in razboiul patentelor: Apple a brevetat tehnologia „Slide to unlock”

Data: 26/10/2011 | Autor: .

Apple a reusit sa obtina un patent pentru tehnologia „Slide to unlock”, prin care utilizatorii isi deblocheaza smartphone-urile. Acest lucru ar pute deschide un nou front de lupta in razboiul patentelor pe care Apple il poarta cu producatorii de smartphone-uri, intrucat deblocarea acestora printr-un „slide” este prezenta pe mai toate modelele de pe piata.

Cei de la Apple au o politica foarte agresiva de protejare a patentelor pe care le detin, iar principala victima a acestui lucru a fost pana acum Samsung.

Conflictul juridic dintre Apple si Samsung are o istorie indelungata, compania americana acuzandu-i pe sud-coreeni ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre cele doua companii exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.

Pana acum, Apple pare sa fi iesit invingatoare in disputele cu cei de la Samsung. Compania americana a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si sa provoace retragerea modelului Galaxy Tab 7.7 din targul IFA Berlin.

Trebuie mentionat ca Apple a depus cererea de a patenta tehnologia „Slide to unlock” inca din decembrie 2005, cu mult inaintea lansarii primului model iPhone.