Când va fi lansată noua consolă de jocuri PlayStation 5. Anunț oficial

Data: 8/10/2019 | Autor: .

Când va fi lansată noua consolă de jocuri PlayStation 5. Anunț oficial

Consola de jocuri PlayStation 5 va fi lansată în perioada de shopping de Crăciun, de anul viitor. Anunțul a fost făcut pe PlayStation Blog de către Jim Ryan, președintele de vânzări al Sony International Entertainment , relatează GadgetReport.ro

PlayStation 5 nu va aduce doar o actualizare grafică, ci va reprezenta o regândire a acestei console, a declarat oficialul Sony.

În aprilie, Sony a organizat o demonstrație a noului mod de gestiune a jocurilor în SSD-ul din noua consolă versus PlayStation 4 Pro. Clipurile au arătat că PlayStation 5 va porni jocurile de câteva ori mai repede decât versiunile anterioare.

Japonezii au realizat un demo în care o scenă din jocul Spider Man, care pe Playstation 4  se încărca în 15 secunde, pe modelul Playstation 5 a fost redată în numai 0,8 secunde.

O altă schimbare majoră o va reprezenta controlerul consolei. În locul tehnologiei de „vibrație” folosite pînă acum, noile controlere vor folosi feedback haptic pentru o vibrație mai rafinată.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, ce va fi încorporată butoanelor ( L2/R2), va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate. Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

PlayStation 5

Developer Kit al consolei PlayStation 5

Controlerele vor include și difuzoare noi precum și porturi USB-C cât și un microfon ce este posibil să fie pentru un viitor asistent al următoarei console PlayStation 5.

Pe partea grafică, PlayStation 5 promite să gestioneze mult mai bine efectele de iluminare din jocuri, grație unei tehnologii inovatoare.

GadgetReport.ro relata, recent, că următoarea consola a celor de la Sony, PlayStation 5, va include un procesor AMD Ryzen de a treia generație, pe o tehnologie de 7nm, cu 8 nuclee. Procesarea grafică va utiliza nucleul AMD Navi, cu suport pentru tehnologia ray-tracing.

În plus, noua consolă va fi „mai ecologică”. ,,Dacă 1 milion de utilizatori vor utiliza funcția de economisire a energiei, disponibilă în noul PlayStation 5, acest lucru va echivala cu consumul mediu de energie electrică a 1.000 de case’’, a mai declarat oficialul Sony.

Printre jocurile exclusive pentru viitorul PlayStation 5 știm deja că se vor afla The Last of Us Part II și Ghost of Tsushima. PlayStation 5 va oferi backward compatibility cu PlayStation 4, pentru ca toate jocurile existente pe piață să fie compatibile.

Sursele citate de presa internațională afirmă, totodată, că în cadrul evenimentului vom vedea și noua cască PlayStation VR 2.