O noua versiune pentru Aakash, cea mai ieftina tableta din lume

Data: 23/02/2012 | Autor: .

Guvernul indian cauta producatori dispusi sa dezvolte o versiune mult mai performanta a tabletei Aakash care, la 41 dolari, este cea mai ieftina din lume.

Potrivit site-ului The Verge, autoritatile s-au declarat nemultumite de calitatea primei versiuni realizata de DataWind. Tableta are un ecran care raspunde greu la comenzi, bateria tine putin, iar programele se blocheaza.

Tableta are un ecran de 7 inchi cu o rezolutie de 800×480, un procesor Connexant, 256 MB memorie RAM, 2 GB memorie, GPRS, Wi-Fi, 2 porturi USB si microSD. Aakash ruleaza Android 2.2. Din dotarile de baza lipsesc difuzorul si camera WEB. Toate detaliile tehnice le puteti citi aici.

Oficialii indieni sunt nemultumiti si de ritmul de productie redus, care nu poate sa acopere cererea uriasa. Tableta, lansata in ianuarie, a inregistrat 1 milion de precomenzi din care DataWind a reusit sa acopere numai 100.000.

DataWind promite deschiderea unor noi facilitati de productie si imbunatatirea gadgetului. Noua tableta, care ar urma sa fie lansata in aprilie, va avea un procesor de 700 MHz Cortex A8 in locul celui de 366 MHz ARM 11, o baterie de 3200 mAh fata de 2100 mAh si un software imbunatatit.

Guvernul din India nu pare insa convins de aceste promisiuni si a anuntat deja ca este in cautarea unor noi producatori dispusi sa produca gadgetul la nivelul asteptarilor celor cateva sute de milioane de potentiali clienti.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca tableta Aakash sau Ubislate 7, denumirea comerciala, a fost lansata de compania britanica Datawind special pentru piata indiana, la comanda guvernului din aceasta tara care incearca sa popularizeze, astfel, accesul la informatie si internet.