Tesla Model X. Primul review cu spectaculosul prototip electric

Data: 24/02/2012 | Autor: .

CNET a realizat un material care prezinta in detaliu unul dintre cele mai interesante automobile prezentate in 2012, modelul X de la Tesla.

Masina, primul crossover sport utility programat sa functioneze exclusiv cu ajutorul unui motor electric, urmeaza sa fie lansata in 2014.

Model X a fost dezvoltat pornind de la modelul S si a fost produs in studiourile din Fremont, California. Masina ar urma sa fie dotata cu un motor de 60-80 KW/h si va demara de la 0-100 km/h in numai 4,4 secunde.

Tesla Model X va avea 7 locuri. Pentru a facilita accesul la locurile din spate, designerii au dotat masina cu doua portiere cu deschidere verticala.

Masina are doua portbagaje, unul in spate si altul amenajat in fata, asta in conditiile in care motorul electric, plasat frontal, ocupa foarte putin loc.

Urmariti un reportaj realizat de CNET care prezinta masina in detaliu.

Puteti urmari mai jos si lansarea oficiala a modelului, realizata in California, pe 9 februarie, de seful proiectului Elon Musk.

La numai o zi distanta de la lansarea modelului, Tesla a primit cereri de rezervare pentru 500 astfel de modele in valoare totala de 40 milioane dolari.  Model X a fost al treilea cel mai cautat termen pe Google, iar traficul pe site-ul teslamotors.com a crescut cu 2800%.

Daca v-a placut acest material, va invitam sa il recomandati si prietenilor cu ajutorul butoanelor de share si like de mai jos. Va multumim.