Noul BlackBerry 10, un telefon mort din start?

Data: 19/12/2011 | Autor: .

Research in Motion a anuntat ca noile smartphone-uri care vor rula sistemul de operare BlackBerry 10 vor aparea pe piata in a doua jumatate a anului 2012.  

Telefoanele vor veni cu un nou design, apropiat de dispozitivele touchscreen din prezent, precum iPhone sau Samsung Galaxy Nexus si un soft nou nout ce va include cele mai bune elemente alte sistemelor de operare BlackBerry si QNX.

Jim Balsillie, co-CEO-ul companiei Research in Motion,  a declarat, in timpul unei teleconferinte, ca motivul principal pentru aceasta intarziere e legat de fabricarea unei noi linii de procesoare, dual-core, care nu sunt disponibile la ora actuala.

Potrivit analistilor, noul telefon, indiferent cum va arata el, va avea o concurenta serioasa in 2012. Apple va lansat iPhone 5, Samsung pregateste o noua gama de telefoane Android, iar Nokia va lansa noile smartphone-uri cu Windows Phone.

“BlackBerry 10 s-ar putrea sa fie “too little, too late.” Adica prea putin pentru o concurenta atat de mare.

Va reusi RIM sa recastige terenul pierdut?

O intrebare  la care analistii spun ca raspunsul il vom afla abia la finalul anului viitor.  Expertii afirma ca ultimele lansari ale  RIM nu au rupt “gura targului” nici la capitolul design, nici tehnologie.

Pentru a face vanzari, trebuie ca smartphone-urile  RIM sa fi cel putin la fel de prietenoase ca cele ale rivalilor de la Apple sau Samsung. Cu o promovare agresiva si un sistem de fidelizare eficient de tip cross-selling, BlackBerry poate reveni in prim-planul pietei, sunt convinsi expertii.

In plus, pentru a reveni in prim-plan, expertii afirma ca Research in Motion trebuie sa faca ceva cu magazinul online. Are abia 35.000 de aplicatii in conditiile in care Apple are 425.000, iar Android Market 200.000.

Nu in ultimul rand, Research in Motion ar trebui sa umble la preturi. Produsele BlackBerry au devenit mult prea scumpe, fata de cele ale rivalilor asa ca, daca va dori sa reintre in joc, ar trebui sa isi ieftineasca telefoanele, asa cum au facut Apple, Samsung si ceilalti jucatori.