Noul Blackberry 10 va putea fi controlat prin voce (VIDEO)

Data: 21/01/2013 | Autor: .

blackberry10voicecontrol

Research in Motion pregateste lansarea, pe 30 ianuarie 2013, a noului telefon BlackBerry Z 10, un gadget cu care spera sa iasa din pasa neagra in care a intrat in ultimii ani. Pana la lansarea oficiala, pe internet continua sa apara informatii interesante despre specificatiile acestuia.

Telekom Presse a lansat, pe youtube, un clip video in care prezinta aplicatia de control vocal, similara cu SIRI.

Clipul, din pacate in limba germana, prezinta modul in care utilizatorii vor putea sa dicteze sms-uri, mesaje, sa apeleze contacte sau sa acceseze alte functii ale telefonului prin apelare vocala.

Noul telefon va avea un ecran de 4.2-inch (1,280 x 768 pixeli), un procesor TI OMAP 4470 la 1.5GHz dual-core, 2 GB de RAM si un spatiu de stocare intre 16 si 32 GB, extensibil prin SD card.
Telefonul va prezenta o camera de 8 MP cu LED flash si o alta de 2 MP frontala. La capitolul conexiuni, BlackBerry 10 ar urma sa prezinte LTE, dual-band 802.11 a/g/n Wi-Fi, A-GPS, NFC, Bluetooth 4.0. Gadgetul va avea o baterie de 1800 mAh.

La ce specificatii tehnice propune, pare ca noul BB este in linie cu concurenta. Ramane de vazut daca acestea se confirma. In plus, va conta foarte mult pretul telefonului.

GadgetReport.ro a scris, zilele trecute, ca odata cu lansarea noului telefon, RIM va pune la dispozitia utilizatorilor si o piata de aplicatii dedicate. Dupa ce a anuntat ca ofera 100 de dolari pentru fiecare aplicatie dezvoltata pentru BlackBerry 10, RIM a fost practic asaltata de numai putin de 15.000 de propuneri de aplicatii de la dezvoltatori. Si asta in numai 37 de ore de la anuntul oficial.

Potrivit The Verge, numarul aplicatiilor pana la lansarea oficiala a telefonului s-ar putea dubla pana la lansarea oficiala din 30 ianuarie.