Noul ecran OLED de la Samsung poate fi pliat înăuntru și în afară

Data: 20/01/2023 | Autor: .

Samsung Display’s Flex In & Out

La CES 2023, Samsung a prezentat o varietate de panouri OLED pentru smartphone-uri și laptopuri, inclusiv Flex Hybrid, Flex Slideable Solo și Flex Slidable Duet. Acum, compania a prezentat, de asemenea, un nou ecran OLED care se poate plia în ambele sensuri, oferind o soluție flexibilă pentru smartphone-urile pliabile.

Flex In & Out de la Samsung Display, care a fost prezentat pentru TheVerge, are o balama de 360 de grade care poate plia ecranul spre interior și spre exterior.

Purtătorul de cuvânt al Samsung, John Lucas, a declarat că ecranul folosește un nou tip de balama care creează o încrețitură semnificativ mai puțin vizibilă. Balamaua pliază ecranul mai lejer, ceea ce pune mai puțină presiune pe ecran.

Se pare că nu este prima dată când Samsung prezintă acest panou. Ecranul Flex In & Out a apărut și la expoziția IMID (International Meeting for Information Displays) din Coreea de Sud.

Ecranul ajută un dispozitiv pliabil să atingă un design fără goluri atunci când este pliat. Această nouă tehnologie ar putea debuta odată cu Galaxy Z Fold 5, despre care se zvonește că va avea o balama în formă de picătură de apă pentru un design fără goluri și o încrețitură semnificativ mai puțin vizibilă.

Actuala generație de telefoane pliabile Samsung – Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 – prezintă o balama în formă de U, ceea ce face ca pliul ecranului să fie vizibil în mod proeminent (deși nu este o problemă majoră în timpul utilizării).

Rivalii chinezi Motorola, OPPO, Vivo și Xiaomi au început recent să folosească o balama în formă de picătură de apă, iar Samsung este de așteptat să urmeze aceeași cale în cursul acestui an.