Noul iPhone 5 ar putea fi lansat pe 12 septembrie (VIDEO)

Data: 1/08/2012 | Autor: .

Apple va lansa noul iPhone pe 12 septembrie, cu aproape o luna mai devreme fata de termenul vehiculat anterior, relateaza iMore. Portalul citeaza surse de incredere din cadrul companiei care confirma data lansarii.

In esenta, noua generatie iPhone va avea un ecran Retina de 4 inch cu o rezolutie de 1136X640 pixeli si un profil mult mai subtire, protejat de o carcasa metalica.

GadgetReport.ro v-a prezentat, zilele trecute, primele imagini cu un iPhone 5 complet asamblat din componente obtinute de la producatorii din China.

Acestea arata ca butonul home a fost imbunatatit, iar din fotografii se mai poate observa ca difuzoarele si jack-ul audio sunt plasate in partea de jos a terminalului.

Potrivit site-uluiMobileFun, din Marea Britanie, noul telefon va avea o grosime de numai 7,6 milimetri fata de 9,3 cat are iPhone 4S. In plus va avea o lungime mai mare, de 123,8 milimetri fata de 115,2, si aceeasi latime ca modelul actual.

Mobile Fun afirma, totodata ca conectorul dock va fi mult mai mic, de marimea unui micro USB.

Potrivit ultimelor zvonuri, Apple va folosi o noua tehnologie pentru a construi display-ul smartphone-ului iPhone 5, permitandu-i acestuia sa fie mai subtire cu 15% fata de modelele precedente.

Totodata, noua generatie iPhone va permite utilizatorilor sa faca plati cu smartphone-ul prin intermediul tehnologiei NFC.

Potrivit 9To5Mac, noul telefon iPhone va fi echipat cu un nou procesor, Samsung 5L8950X ARM, cunoscut sub numele de “A5-***”. Acesta va fi, insa, mult mai puternic decat S5L8940X de pe iPhone 4S si S5L8945X de pe tableta new iPad. Nu este insa foarte clar daca va fi un procesor dual sau quad-core.

Cert este, insa, ca noul telefon va avea 1 GB de RAM, cu 512 MB mai mult decat ultimul model iPhone.

In plus va veni cu o camera de 8-12 MP capabila sa inregistreze in 1080p HD, posibil cu capacitati 3D, si noul iOS 5.2.

iMore estimeaza ca, odata cu lansarea noului iPhone, Apple va prezenta si iPad mini, tableta de 7.85 de inch.