Noul iPhone 7 explodează la fel ca Note 7?

Data: 30/09/2016 | Autor: .

Noul iPhone 7 explodează la fel ca Note 7?

Noul iPhone 7 explodează? Pe internet au devenit virale imaginile cu un telefon Apple care ar fi luat foc într-un mod similar cu cele din seria Samsung Galaxy Note 7. Fotografiile au fost publicate pe Reddit de utilizatorul “kroopthesnoop”, relatează GadgetReport.ro

Potrivit utilizatorului, telefonul iPhone 7 ar fi explodat în cutia originală şi ar fi luat foc. Imaginile arată cât de puternică a fost explozia, de a reuşit să distrugă telefonul aproape în totalitate. Nu este foarte clar dacă explozia s-a datorat acumulatorului sau unui scurt-circuit.

lobq3lcImaginile, preluate de toată presa internaţională, trebuie privite cu circumspecţie. Nu este exclus ca incidentul să fie unul real, însă sunt şanse mari să asistăm, de fapt, la o manipulare media cu scopul de a discredita noul smartphone, ale cărui precomenzi au ajuns la un nivel record.

iphone-7-explodesApple nu a comentat, pentru moment, acest incident.

Dacă se va dovedi însă că incidentul este real şi că Apple are aceleaşi probleme cu acumulatorii ca şi Samsung, ar înseamna o lovitură uriaşă de imagine pentru compania americană.

Reamintim că sud-coreenii au fost nevoiţi să retragă telefoanele Note 7, după ce mai mult de 100 de telefoane au explodat sau au luat foc din cauza supraîncălzirii acumulatorilor. Într-unul dintre cazuri, un bărbat din Texas s-a ales cu arsuri în zona inghinală după ce telefonul i-a explodat în buzunarul de la pantaloni.

Sud-coreenii de la Samsung vor investi aproape un miliard de dolari în înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7, arată o estimare Credit Suisse, citată de GadgetReport.ro.

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a pierdut 22 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă din cauza problemelor cu noul telefon.