Noul Samsung Galaxy Note 7s, record de vânzări!

Data: 4/10/2016 | Autor: .

Noul Samsung Galaxy Note 7s, record de vânzări!

Noul smartphone Samsung Galaxy Note 7s, lansat la începutul lunii octombrie, a înregistrat 30.000 de comenzi în numai 48 de ore, în Coreea de Sud, semn că, deşi a fost în mijlocul unui scandal fără precedent, are specificaţii care îl fac în continuare atractiv pentru clienţi, relatează Sammobile.com, citat de GadgetReport.ro

Lansat pe 1 octombrie, telefonul a surprins până şi pe cei de la Samsung cu vânzările record. Nimeni nu se aştepta la 10.000 de comenzi pe zi, un adevărat record în materie având în vedere scandalul uriaş în care a fost implicată prima serie Galaxy Note 7.

Telefonul a primit indicativul „s” tocmai pentru a sugera faptul că este „safe” adică sigur, având o nouă baterie, care nu prezintă pericol de explozie. În plus, Galaxy Note 7s include un indicator grafic, un simbol de baterie verde, care arăta faptul că acumulatorul este unul verificat.

battery-note-7-092016_rev1-1024x683-768x512

Măsurile vin să ofere argumente privind folosirea în siguranţă a telefonului, inclusiv la bordul avioanelor, acolo unde mai multe companii aeriene l-au interzis – o premieră negativă în istoria telecom.

Dincolo de noul acumulator şi de pachetul software dedicat, telefonul este identic cu modelul anterior.

note7_safety-recall-notice1-862x1024-673x800Galaxy Note 7s a fost listat şi în SUA, urmând să ajungă, treptat, şi în celelalte pieţe internaţionale, inclusiv în România. Operatorii Verizon şi Sprint au listat deja telefonul Galaxy Note 7s în oferte, la acelaşi preţ ca şi modelul anterior.

Samsung a contabilizat peste 100 de incidente, dintre care peste 70 în SUA, în care telefoanele Galaxy Note 7 s-au supraîncălzit şi au explodat, în momentul în care se aflau la încărcat. Clienţii care au cumpărat prima versiune de Note 7 au primit un telefon Note 7s.

Interesant este că, deşi scandalul de imagine a fost unul uriaş, compania nu a avut de suferit prea mult, cel puţin din punct de vedere financiar.

Deşi valoarea acţiunilor Samsung a scăzut pe burse, compania urmează să raporteze un profit de 6,79 miliarde de dolari în trimestrul 3, în scădere cu numai 6 procente faţă de trimestrul anterior.