Noul Star Wars a intrat în istoria cinematografiei

Data: 7/01/2016 | Autor: .

noul star wars a spulberat recordul de incasari

Noul Star Wars: The Force Awakens a devenit cel mai bine vândut film din istoria cinematografiei americane, detronând Avatar-ul lui James Cameron, cu încasări de 760,6 de milioane de dolari pe pieţele din SUA şi Canada, sumă adunată în nici o lună de la lansarea oficială de pe 17 decembrie.

Star Wars: The Force Awakens a avut nevoie doar de 20 de zile pentru a spulbera recordul anterior, înregistrat de Avatar în 72 de zile.

Anunţul a fost făcut de Disney care a precizat şi faptul că, la nivel internaţional, încasările Războiului Stelelor au depăşit 800 de milioane de dolari.

Potrivit jurnaliştilor de la RollingStone, noul Star Wars va avea o misiune dificilă în a depăşi recordul de 2,7 miliarde de dolari înregistrat de Avatar la nivel internaţional.

Criticii de film au insistat pe ideea că, spre deosebire de Avatar, Războiul Stelelor a stârnit şi numeroase critici, iar cronicile negative ar putea influenţa încasările acestuia.

Decisive vor fi încasările de pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, acolo unde noul Star Wars va debuta abia pe 9 ianuarie.

Cum chinezii sunt printre cei mai înfocaţi fani ai Războiului Stelor, nu este exclus ca recordul de cel mai bine vândut film din istorie, deţinut de filmul lui Cameron, să fie doborât până la începutul lunii martie.

Asta dacă nu cumva Mojin, The Lost Legend, blockbuster-ul care face furori în China, va fi surpriza care va spulbera clasamentele. Detalii despre filmul chinez care ameninţă Star Wars aflaţi dintr-o altă ştire GadgetReport.ro, de AICI.

Vouă v-a plăcut noul Star Wars? Din punctul nostru de vedere, Star Wars: The Force Awakens a fost o dezamăgire, cu o poveste cu iz comercial cusută cu prea multă aţă albă, cu personaje insuficient conturate şi, mai ales, cu un nou erou negativ demn de parodiile Star Wars.