E oficial: Apple lanseaza iPad Mini pe 23 octombrie

Data: 17/10/2012 | Autor: .

Apple a trimis cu putin timp in urma catre presa o invitatie pentru un eveniment ce va avea loc pe 23 octombrie in care, cel mai probabil, va fi lansata mult asteptata tableta iPad Mini.

„We’ve got a little more to show you”, se spune in invitatia celor de la Apple.

Zvonuri privind lansarea iPad Mini pe 23 octombrie circulau de mai multa vreme, invitatia celor de la Apple fiind, astfel, doar o confirmare a informatiilor aparute in ultimul timp.

Pe langa lansarea iPad Mini, exista posibilitatea ca Apple sa lanseze in cadrul evenimentului si un MacBook Pro de 13 inchi cu display Retina.

Tableta iPad Mini va avea un ecran de 7,85 inchi iar pretul sau este asteptat sa se situeze in jurul a 250 de dolari, pentru a concura cu modele precum Nexus 7si Kindle Fire.

Cel mai probabil, device-ul va avea ramele mai subtiri decat tableta iPad si va dispune de noul conector Lightning.

Apple a comandat deja productia a peste 10 milioane de tablete iPad Mini, anticipand o cerere masiva. Compania se asteapta ca iPad Mini sa aiba un succes spectaculos,  comandand de doua ori mai multe componente decat a folosit Amazon pentru productia tabletelor Kindle Fire.

Zvonurile privind lansarea unei tablete iPad Mini circula de mai mult timp pe internet, si au fost chiar confirmate partial de o serie de email-uri interne ale sefilor Apple in care acestia discuta oportunitatea lansarii unei tablete de 7 inchi.

Astfel, in ianuarie 2011, Eddy Cue, vicepresedinte Apple, a trimis un email catre Tim Cook, Scott Forstall si Phil Schiller, care continea un articol GigaOm in care iPad-ul era comparat cu un Galaxy Tab de 7 inchi.

“Cred ca va fi o piata a tabltetelor de 7 inchi si noi ar trebui sa construim una”, spune Cue in email, adaugand ca i-a transmis aceasta idee si lui Steve Jobs, acesta fiind “foarte receptiv”.

Eddy Cue vorbeste in email chiar si despre experienta sa cu o tableta de 7 inchi.  “Emailul, cartile, Facebook si continutul video functioneaza foarte bine pe o tableta de 7 inchi. Web-browsing-ul este punctul slab, insa este totusi utilizabil”, spune acesta.