Audi prezinta primul bolid R8 electric

Data: 17/10/2012 | Autor: .

Audi a dezvaluit prototipul primului autovehicul electric, un Audi R8 care vine cu o caroserie din fibra de carbon armat polimer (CFRP) si trei motoare electrice ce ofera, in total, 150 kW (204 CP) și un cuplu de 550 Nm (405.66 lb-ft).

Realizat in colaborare cu Bosch și o serie de experti de la Universitatea RWTH Aachen, proiectul celor de la Audi are drept scop dezvoltarea unei platforme tehnologice electrice care ar putea servi ca baza pentru o varietate de mijloace de transport electrice, de la autoturisme compacte de oraș la limuzine sport.

Prototip este alimentat de trei motoare electrice independente, fiecare controlat individual. Un motor sincron la puntea fața este utilizat la viteze mici, in timp ce alte doua asigura puterea pentru puntea spate.

Motoarele sunt alimentate de doua blocuri de baterii separate, fiecare fiind alcatuita din 200 macrocelule, care ofera o capacitate totala de peste 38 kWh.

Temperatura bateriei este reglementata de o pompa de caldura care are, de asemenea, grija de managementul termic al sistemului de acționare și interior al vehiculului. Acest sistem poate stoca, de asemenea, energia pentru a scadea, astfel, necesarul pentru incalzirea interiorului masinii.

Masina vine cu o serie de butoane dedicate, pe consola centrala. De altfel, toate informatiile esențiale privind functionarea masinii sunt furnizate si analizate de calculatorul performant, legat la internet.

Cand vom vedea masina in productie? Inginerii de la Audi spun ca proiectul este in faza de dezvoltare, iar primele modele electrice construite pe noua platforma ar putea fi lansate in 5-6 ani.