Oficial! Samsung Galaxy S7 debutează pe 21 februarie. Vezi cum arată

Galaxy-S7-ans-S7-Edge-imagini-gadgetreport.ro

Samsung a lansat prima imagine oficială care anticipează lansarea noului flagship Galaxy S7. Este vorba de evenimentul #TheNextGalaxy, care va avea loc pe 21 februarie, cu ocazia Mobile World de la Barcelona. Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge se anunţă a fi cele mai spectaculoase telefoane din istoria gadgeturilor cu Android.

Imaginile cu evenimentul au apărut pe contul de Twitter al lui Evan Blass şi au fost urmate de un prim teaser video, la fel cum au făcut sud-coreenii şi cu generaţia Galaxy S6, anul trecut.

Clipul postat de Samsung este mai degrabă un teasing: cineva poartă în clip ochelarii Samsung Gear VR şi vede data de 21 februarie însoţită de mesajul „Fii gata să regândeşti tot ce poate un telefon să facă”.


Samsung-Galaxy-S7-eveniment-gadgetreport.roPână să vedem Galaxy S7, ne mulţumim cu primele date oficiale privind specificaţiile tehnice, iar acestea arată că modelul va fi cel mai puternic construit vreodată de sud-coreeni.

Cunoscutul site de benchmarking Geekbench a prezentat rezultatele unui test cu telefonul cu nume de cod SM-G935F (varianta Galaxy S7 Edge), la fel cum a făcut şi anul trecut înainte de lansarea Galaxy S6, iar toate specificaţiile tehnice au fost confirmate.

Potrivit unei imagini furnizate de Geekbench, specificaţiile noii generaţii Galaxy S7 includ un ecran de 5.1-inch cu rezoluţia de 2560×1440 pixeli, un procesor octa-core Exynos 8890 şi 4 GB de RAM.

Anterior, şi cei de la Antutu au lansat un test similar cu varianta americană a telefonului, SM-G930F, cu procesor Qualcomm Snapdragon 820, o placă video Adreno 530 GPU, o cameră de 12 MP şi o alta de selfie de 5 MP, alături de 64GB spaţiu de stocare.

GadgetReport.ro relata, recent, despre noua generaţie Galaxy S7 că aceasta va veni cu câteva noutăţi importante.

În primul rând, Galaxy S7 şi S7 edge vor avea o carcasă din magneziu care va acoperi spatele telefoanelor, fapt care le vor face mult mai rezistente la căderi şi zgârieturi.

O altă noutate este că S7 va permite extinderea memoriei telefonului prin microSD, un astfel de slot urmand sa fie prezent pe marginea telefonului.

Galaxy S7 va fi, totodată, primul telefon Samsung care va include o tehnologie de tip 3D Touch care, în functie de cum apeşi pe ecran, va transmite comenzi diferite.

Inovaţia, brevetată de Samsung in Coreea de Sud, este similara cu cea folosita de Apple insa promite sa ducă experienta de utilizare la un nivel superior, prin asocierea cu o serie de aplicaţii de Android.

Pe piaţa românească, telefonul va fi disponibil, cel mai probabil, în varianta cu procesor octa-core Exynos 8890, dezvoltat de Samsung, şi 4 GB de RAM.

Noul procesor are patru nuclee pe 64 de biți ARMv8 şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, oferă o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie este mai mic, cu aproximativ 10%.

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, va permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și viteze de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 va asigura o experienţă multimedia fără precedent.

La testul AnTuTu, noul procesor Exynos a obtinut un scor de 103.692 de puncte. Spre comparatie, cel mai nou procesor de la Huawei, Kirin 950, a obtinut scor de 65.000 de puncte.

Pe lângă camera clasică de selfie, de 5 MP, Samsung Galaxy S7 va avea si o noua camera, de 12 MP, care vor oferi o imagine de o calitate fără precedent, graţie tehnologiei Britecell.

Noua cameră Britecell va include senzori mai mici de un micron care vor permite sud-coreenilor să reducă dimensiunea acesteia cu până la 17% şi să permită, astfel, dezvoltarea unor telefoane şi mai subţiri.

În esenţă, Britecell va înlocui tradiţionalii pixeli verzi din RGB cu unii de culoare albă şi astfel camera va atrage mai multă lumină naturală şi va reduce, astfel, culorile considerate artificiale.

Dincolo de aceste facilităţi, noul Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la standardul IP68, fiind rezistent la apă şi praf, şi să includă o nouă soluţie de optimizare a bateriei, Graphene Superfast, care va încărca telefonul în 15 minute!

Telefonul va avea şi alte facilităţi interesante, de la prezenţa conectorului USB Type-C port la scanerul de retina.

Samsung Galaxy S7 ar urma să coste 465 de dolari (in varianta de bază) şi să ajungă în magazinele din România cel mai probabil la mijlocul lunii aprilie.