Olympus prezinta SP-810UZ. Cea mai compacta camera foto din piata?

Data: 30/07/2011 | Autor: .

De la fotografierea de la distanta a unei papadii, la prim-planul catedralei Sf. Petru – atunci cand vine vorba de alegerea subiectului, zoom-ul superangular de 36x al camerei SP-810UZ garanteaza libertatea aproape fara limite. Nicio alta camera de la Olympus nu a oferit vreodata performante zoom mai ridicate.

 

In acesti termeni isi lauda “marfa” cei de la Olympus. Noul lor aparat foto, din categoria Traveller, ce inlocuieste modelul SP-800UZ, vine cu un senzor de imagine de 14 MP si un obiectiv zoom panoramic cu 1:2.9-5.7 24-864mm* cu stabilizator dual de imagine.

Olympus afirma ca SP-810UZ este cea mai compacta camera din piata cu un factor zoom mai mare de 30**.

Camera beneficiaza de un soft ce asigura 10 filtre speciale (Punk, Pop Art, Pin Hole, Drawing, Fish Eye, Soft Focus, Sparkle (doar pentru fotografii), Watercolour, plus noile Miniature (doar pentru fotografii) si Reflection) care pot fi aplicate aproape in totalitate atat fotografiilor cat si filmelor.

Modul Inteligent Auto, de exemplu, recunoaste pana la cinci cele mai des intalnite scenarii foto si optimizeaza automat setarile precum focalizarea si stralucirea.

Filtrul Miniature da fotografiilor aspectul unui model in miniatura datorita intensificarii culorilor si contrastului (prin reducerea adancimii campului) iar Reflection simuleaza o reflexie magica orizontala a subiectului, ca si cand s-ar afla in dreptul luciului perfect plat al unei ape.

Imaginile pot fi vizualizate in HD, la 720p, la un televizor prin iesirea HDMI. Pentru previzualizari, SP-810UZ integreaza un ecran LCD de 3 inci in format 16:9. Este de asemenea compatibila cu cardul Eye-Fi, care permite transferul facil al fotografiilor prin WLAN.

 

In Modul 3D, SP-810UZ combina doua fotografii ale aceluiasi subiect obtinute din unghiuri diferite pentru a genera imagini dinamice 3D care pot fi vizionate cu un ecran adecvat tridimensional. O alta functie creativa este In-Camera Panorama care ajuta la inregistrarea unor fotografii panoramice a orizontului prin simpla rotire a camerei de-a lungul scenei. Astfel, camera va inregistra trei cadre pe care le va uni.

Camera va fi disponibila in magazine din luna septembrie, in variantele negru si argintiu. Pretul nu a fost inca anuntat. In Occident, pretul variaza intre 300 si 350 euro.

 

 

 

 

Caracteristicile camerei:

– Zoom optic panoramic de 36x (24-864mm*) pentru prim-planuri si fotografii de grup extraordinare

-Procesor de imagine TruePic III+ pentru reproducerea ideala a culorilor si reducerea zgomotului de imagine

– Mod Film HD 720p cu sonor pentru inregistrarea filmelor

– 14 Megapixeli pentru filme, fotografii si postere de inalta calitate, la dimensiuni maxime

– Stabilizator Dual de Imagine pentru reducerea nivelului de estompare la fotografierea subiectilor in miscareEficienta

– Ecran LCD color de 3” in format 16:9 (230,000 puncte) pentru incadrare, revizualizare si distribuirea cu usurinta a fotografiilor

– Tehnologia Avansata de Detectare a Fetei si de Ajustare a Umbrelor pentru fotografierea portretelor

– Modul Beauty pentru ascunderea defectelor nedorite

–  Modul Auto Inteligent (i-Auto) si  Focalizarea continua in mod AF pentru usurinta la setare si focalizare

– Modul Pet Detection pentru recunoasterea automata a fetei cainelui sau pisicii atunci cand acestia privesc spre camera•

– Modul Scene pentru setarea automata in functie de conditiile specifice (de ex. Artificii, Apus de soare)

 

Mai multe detalii puteti citi aici.