TVR Info si Radio Romania Actualitati, disponibile pe iPhone si iPad

Data: 31/07/2011 | Autor: .

TVR Info este prima televiziune din Romania care transmite live continut video pe mobil si pe tableta, 24 de ore din 24. Utilizatorii de iPhone si iPad pot urmari in direct programele gratie noii aplicatii pe care acestia o pot descarca gratuit din App Store.

Aplicatia se poate descarca din categoria „News” a magazinului de aplicatii Apple si cuprinde atat programul TVR INFO live, cat si stiri redactate, impartite pe noua categorii de interes (Cultura, Actualitati, Politica, Social, Extern, Europa, Meteo, Business si Sport) si actualizate la fiecare 15 minute. De asemenea, aplicatia ofera utilizatorilor acces si la streaming-ul postului de radio Romania Actualitati.

„Aceasta este versiunea 1.0 (Beta) a aplicatiei, lucram la imbunatatirea continutului text sau chiar video, on demand, pentru versiunea versiunea 2.0, dar lucram si la o aplicatie TVR pentru platforma Android”, a declarat Cristi Corobana, consilierul TVR pentru strategiile de dezvoltare a platformei web si multimedia.

In prezent, se estimeaza ca in Romania exista in jur de 200.000 de utilizatori iPhone si iPad, dar aplicatia poate fi descarcata de catre oricare dintre cei peste 100 milioane de posesori iPhone/iPad din lume. Pentru minimizarea costurilor, traficul pe retelele 3G fiind contorizat si platit, se recomanda ca vizionarea TVR INFO live sa fie accesata prin intermediul retelelor wireless wi-fi.